Orthodontie; ster verhogen voor hogere vergoeding?

Mijn zoon heeft net te horen gekregen dat hij een beugel gaat krijgen, waarschijnlijk in 2019. Nu ben ik verzekerd voor 3* (2000 euro), maar de beugel gaat zeker (fors) meer kosten.

Ik kan eventueel verhogen naar 4* (2500 euro), maar dit is eigenlijk alleen maar aantrekkelijk als ik die premie maar 1 jaar hoef te betalen. Weet iemand of ik de verhoging in 2020 kan laten ingaan? Dan zal ik waarschijnlijk pas over de 2000 euro heen gaan.

Groeten,

Melinco

 • Offline

  Hallo Melinco,

  Leuk dat je ons via deze weg een vraag stelt!

  Wil je mij je relatienummer, geboortedatum en postcode/huisnummer sturen in een prive bericht? Dan pak ik de polisgegevens van jou en je zoon erbij, en dan help ik je graag verder. 

  Groet, Laura

 • Hoi, je kunt nooit met zekerheid voorspellen hoe de polisvoorwaarden volgend jaar zullen zijn. De polisvoorwaarde artikel 14 op p. 70 van de aanvullende verzekeringen 2019:

  De wachttijd geldt als u Aanvullend 3 sterren of Aanvullend 4 sterren afsluit en deze in heel 2018 niet had afgesloten. Uw wachttijd geldt ook als u overstapt van één van de andere zorgverzekeraars van Achmea.

  En eerder antwoordde Zilveren Kruis als volgt:

  06-11-2018 17:04


  Hoi , goed dat je dit even bij ons checkt.
  De wachttijd die volgend jaar geldt is niet van toepassing als je al verzekerd bent dit jaar voor orthodontie met je 3 sterren aanvullende verzekering. 
  Je kan dus zonder wachttijden kiezen voor de aanvullende verzekering met 4 sterren voor volgend jaar. 
  Is dit het antwoord waar je naar opzoek was? Ik hoor het graag als je nog meer vragen hebt. 
  Groet,
  Caroline