Moet ik als COPD patient thuis blijven?

Beste Community

Ik begrijp heel goed dat er  heel veel vragen zijn over corona 

Mijn vraag is als volgt :

Mijn leeftijd is 64 jaar en ben COPD patient ( longcapaciteit is nog ± 35% )

Ik ben nog steeds werkzaam in de proces-industrie ( SABIC - Geleen ) als meetkameroperator in contenuedienst

Niemand kan of wil mij vertellen wat de gevaren zijn voor mezelf en moet ik op dit moment eigenlijk thuis blijven ?

 • Beste  , ik vind dat uw behandelend specialist u moet adviseren. En ook zou de bedrijfsgeneeskundige dienst van uw bedrijf een rol moeten spelen. Zeg dat je je ongerust maakt. Dat je in een risicogroep valt , en toch , middels het werk, in contact komt met anderen. Liefst ook schriftelijk. 

 • Offline als antwoord op feina:

  Beste Jan,

  Welkom op onze Community!

  Ik kan me goed voorstellen dat je je zorgen maakt, zeker als longpatient! Zoals Feina ook aangeeft, ga hierover in gesprek met je bedrijfsarts en leidinggevende. Neem zeker ook even contact op met je huisarts als je wilt weten wat de gevaren voor jezelf zijn Jan. 

  Houdt ook de website van het RIVM goed in de gaten voor de laatste informatie. Meer informatie en telefoonnummers vindt je op onze website: https://www.zilverenkruis.nl/consumenten/coronavirus

  Veel sterkte en succes Jan, groetjes Laura

 • Beste LauraH

  Heb via mijn directe chef gevraagd wat te doen , deze heeft overleg gehad met zijn chef , antwoordt van deze was : overleg met je huisarts . Hier kreeg ik te horen dat ik alleen bij koorts e.d maar thuis moest blijven 

  RIVM heb ik gemaild : deze hadden het te druk 

  M.a.w iedereen schuift maar af !!!!

 • Offline gaf het juiste antwoord op deze vraag

  hoi  

  persoonlijk snap ik jouw huisarts niet, met jouw gezondheidstoestand lijkt mij het advies om thuis te blijven als je koorts e.d. hebt, jij die juist super kwetsbaar is, zou thuis moeten kunnen blijven voor de symptomen er zijn, om maar te voorkomen dat je corona zou krijgen, want in mijn ogen is dat voor jou nog zwaarder (of zelfs dodelijk) dan voor iemand die wel over zijn volle longcapacitiet beschikt.
  aangezien jij niet onder controle kunt houden wat er met je collega's gebeurt, of deze jou zouden kunnen besmetten, lijkt het in mijn ogen veel beter om nu thuis te blijven, tenzij je werkgever kan garanderen dat het echt veilig is op het werk.
  enige lastige is hoe het financieeel gaat als je nu thuis zou blijven, kost het jou je verlofdagen of kun je je preventief ziekmelden?

  groet en sterkte ,

  mike

 • Hoi  

  Volledig te begrijpen hoor je zorgen. Ik sluit mij aan bij het bericht van Mike (bedankt hiervoor Mike!). Als COPD-patiënt behoor je tot een kwetsbare groep. Ik denk dat het vooral heel belangrijk is om uit te gaan van jouw eigen gevoel. Het kan natuurlijk dat jij je goed voelt maar zoals Mike aangeeft, weet je niet waar jouw collega's zijn geweest en of zij helemaal fit zijn.

  Hele lastige situatie kan ik mij voorstellen. Ik hoop dat je hier een goede oplossing voor vindt. Maar let vooral goed op jezelf. 

  Groet,

  Jasper

 • Offline gaf het juiste antwoord op deze vraag

  Beste Jan ,

  In mijn ogen zou u net als mijn man met Maatschappelijk verlof thuis te zijn! .

  U loopt een groter risico als gezinde mensen . Het klink heel hard maar als U met  35% longcapaciteit het Corona virus oploopt en op de I.C komt , is de kans groot dat u het niet overleeft . 

  Nu geeft thuis zitten ook geen echte garantie ! Maar dan heb je hetzelfde in de hand . Binnen blijven , bij toch naar buiten gaan ruime afstand enz enz . 

  Maar persoonlijk zou ik zeggen blijf thuis en binnen . 

  Heel veel sterkte en wijsheid

 • Offline als antwoord op miekedezeeuw:

  , dankjewel voor je bijdrage. En voor iedereen, fijn om te zien hoe we een ander helpen, meedenken en ondersteunen. Samen kunnen we elkaar door deze tijd heen helpen!

  Groeten, Joram