Een raar jubileum

Ongeveer een jaar geleden riep ik mijn collega’s toe: “Dag allemaal, tot over een maand of drie, want veel langer gaat dit echt niet duren”. En zie mij nu hier zitten, een jaar verder. Wie had ooit kunnen denken dat ik mijn collega’s een jaar lang bijna niet live zou zien, behalve vanaf een beeldscherm? Ik niet.

In het begin vond ik het lekker dat ik geen reistijd had. Ik hoefde mij niet meer te haasten. Maar naarmate de tijd vorderde, bleek het langer te gaan duren. Dat was voor mij toch echt wel zoeken naar de balans tussen werk en privé. Zeker met een gezin in huis, die ook de nodige aandacht vraagt.

Uiteraard staat veiligheid op de 1e plaats. Toch mis ik de standaard rituelen zoals de 40 minuten fietsrit en de gezellige momenten op kantoor met mijn collega’s bij het koffieapparaat. Een andere omgeving dan thuis, dat is wat ik mis. Ik hoop dat ik binnenkort, als het allemaal weer veilig kan, mijn collega’s af en toe weer kan opzoeken. Al denk ik dat ik altijd een gedeelte van mijn tijd zal blijven werken vanuit huis. 

Ik ben erg benieuwd: Hoe zag jouw afgelopen jaar eruit? Hoe ga jij om met veel thuis zijn/werken? Of is er misschien voor jou juist weinig veranderd?

Groetjes, Laura

Moderator bij Zilveren Kruis

Bovenliggend
 • Offline

  Hoi Laurah,

  Wie had dat inderdaad een jaar geleden gedacht. Ik kan als Iter mijn werk prima thuis doen. De grote piek in de ondersteuning van het thuiswerken is er gelukkig wel af. De hulp vraag blijft wel groter als normaal. Door de Coronacrisis is de vraag naar IT faciliteiten zoals beeldschermen en dockingstations heel groot waardoor er bijna niks te krijgen is. We hebben in januari dockingstations besteld die in april zouden worden geleverd maar de verwachtte leverdatum is naar augustus verplaatst.

  Ik ben wel blij dat de fysio inmiddels weer mag draaien. Helaas kan het paardrijden nog steeds niet volledig doorgaan waardoor medicatie nog noodzakelijk is.

 • Offline als antwoord op jesse:

  Leuk dat jij reageert Jesse!

  Nog steeds niet volledig paardrijden dus, dat is wel teleurstellend. Ik had gehoopt dat je inmiddels (grotendeels) van je medicijnen af zou zijn. 

  Alles komt inderdaad maar traag op gang, maar veel zorgverleners zijn gelukkig weer volop aan het werk. Vanavond weer persconferentie, ik duim voor positief nieuws! Daar zijn we wel aan toe!

Reageren Onderliggend
Geen gegevens