Vergoedingen in het buitenland

goede dag,

ik ben nu weer in thailand langer dat ik wilde ivm Carona, nu heb ik in overleg met de arts uit het ziekenhuis medicijnen moeten kopen hier, het zelfde merk, in Nederland kost het 1122,60 euro pm. hier in Thailand 131.10 euro pm, dus ik spaar uit voor de verzekering 11.000 euro perjaar, nu komt het ergste van het zilerenkruis maffia, ik moest van het ziekenhuis in Nederland naar het ziekenhuis hier voor onderzoek en bloedtest de kosten zijn 126,73 euro voor alles, nu betaald het zilverenkruis mij alleen maar 24,21 euro uit omdat de kosten te hoog zijn, uit welk ei zijn ze bij het zilverkruis gekomen ?

Gr John Pirovano

mijn email is, pirovano3@zonnet.nl

 • Offline

  Hallo  ,

  Wat vervelend dat je langer in het buitenland moet blijven en daardoor de zorg moet aanspreken. Ik ben niet van ZK dus kan je geen direct antwoord geven. Ben je bij ZK aanvullend verzekerd?

  Mogelijk dat je reisverzekering een dekkings heeft voor medische kosten?

 • Offline gaf het juiste antwoord op deze vraag

  Goedemiddag John,

  Vervelend om te horen dat je nu langer in Thailand moet verblijven. En het is ook zeker zuur dat je maar een klein deel van jouw declaratie vergoed krijgt, zeker in het licht van de kosten van jouw medicijnen.

  Vanuit de basisverzekering vergoeden wij de kosten tot maximaal het tarief wat we ook in Nederland zouden betalen. Het tarief dat staat voor jouw bloedonderzoek is helaas een flink stuk lager dan het tarief dat er in Thailand nu voor is gerekend. Dat dit in vergelijking met de kosten van jouw medicijnen erg afsteekt kan ik niet ontkennen. De kosten van zorg komen in ieder land apart, en vaak verschillend, tot stand. 

  Wellicht is de tip van Jesse een goede optie voor je. Waar je ook aan kan denken is om je zorgkosten af te trekken bij je belastingaangifte. Meer informatie hierover vindt je hier: www.belastingdienst.nl/.../aftrek_zorgkosten.

  Heb je nog vragen, dan hoor ik het graag.

  Groeten, Joram

 • Beste  , dit vind ik ook onredelijk, maar de zorgverzekeraar is wel gebonden aan wettelijke regels. De regel zegt dat maximaal 100% van het Nederlandse tarief vergoed wordt ( restitutieverzekering) en 75 % bijj een naturaverzekering ( tenzij het ene spoedgeval was). Dus mocht je een naturaverzekering hebben, dan kun je erover denken om in 2021 over te stappen op de restitutievariant. 

 • Offline

  Dag ,

  De tip van Feina is zeker iets om mee te nemen voor volgend jaar. 

  Mij is nog niet helemaal duidelijk wat de reden is dat er maar een gedeelte vergoed is van het onderzoek en bloedtest. Als dit door het eigen risico is, zal dat ook gelden wanneer je een restitutiepolis hebt. De vergoeding is dan weliswaar hoger, maar je betaalt dan nog steeds eigen risico. Ik geef je dit mee om teleurstellingen te voorkomen.

  Als je wil dat ik hier verder nog naar kijk, wil je me dan een privéberichtje sturen met je relatienummer, geboortedatum, postcode en huisnummer?

  Groeten,

  Bas