Is er een km-vergoeding met de eigen auto?

Ik heb in principe een doorlopende machtiging voor zittend taxi-vervoer naar diverse zorgverleners. Sinds kort heb ik echter eindelijk mijn rijbewijs terug en ik heb de beschikking over een rolstoelbus. Kan ik voor het gebruik van die eigen auto ook een vergoeding krijgen? En zo ja, hoe leg ik dat aan?

 • Offline gaf het juiste antwoord op deze vraag stelde een antwoord voor

  Dag Hss,

  Goed dat je hier je vraag stelt en wat fijn dat je je rijbewijs weer terug hebt!

  Ook voor eigen vervoer is er een vergoeding mogelijk voor de kilometers. Hiervoor die je wel een machtiging te hebben van de Vervoerslijn. Mijn advies is dan ook om de collega's hierover te bellen. Je bereikt ze op 071-365 41 54 (op werkdagen tussen 08.00 en 20.00 en op zaterdag tussen 09.00 en 13.00 uur).

  Ik hoor graag van je als je nog vragen hebt, fijn weekend toegewenst! Groetjes, Laura

 • Offline als antwoord op laurah:

  Hey Laurah,

  Ik begrijp dus dat ik voor vervoer met eigen auto een afzonderlijke machtiging nodig heb? Want voor alle bekende adressen heb ik voor de taxi inmiddels een doorlopende machtiging.

 • Offline gaf het juiste antwoord op deze vraag stelde een antwoord voor als antwoord op hss:

  Goedemorgen Hss,

  Dat klopt. Als iemand met eigen vervoer kosten maakt is hier een andere machtiging voor nodig. Als je kosten wilt declareren die je gaat maken met eigen vervoer kun je bellen zoals mijn collega Laura voorstelde met de afdeling Vervoerlijn.

  Groeten,

  Mouniim