Gezondheid gaat over meer dan niet ziek zijn. Het gaat ook over geestelijke gezondheid, de omgeving waar je woont en werkt, de relaties die je hebt. Kortom, je gezondheid is een totaalplaatje waarin alles meetelt.

Op 19 oktober van vorig jaar lanceerde Zilveren Kruis de TotaalCheck die inzicht geeft in het totaalplaatje van je gezondheid. Nu, na ongeveer 6 maanden, hebben al veel mensen de TotaalCheck gedaan. En jullie lieten ons ook weten hoe we de TotaalCheck verder kunnen verbeteren. De tips stroomden binnen. Bedankt daarvoor! Graag neem ik jullie mee in wat wij hebben gedaan met deze tips.

De TotaalCheck
Even een opfrisser: de TotaalCheck bestaat uit paar stappen en vragen en gaan over verschillende thema’s. Van bewegen en ontspannen tot eten en slapen. Maar ook je omgeving en je relaties. Dit telt allemaal mee als het gaat om je gezondheid. In ongeveer 10 minuten weet jij hoe het totaalplaatje van je gezondheid eruitziet. En als je wilt, helpen wij je met tips, inspirerende verhalen en adviezen die passen bij jouw situatie. Zodat je meteen aan de slag kunt om in kleine stapjes je gezondheid te verbeteren.

3 verbeteringen
Dankzij jullie tips hebben we een aantal verbeteringen gedaan aan de TotaalCheck:

1. Voortgangsbalk en schuifbalk duidelijker2. Startscherm en uitleg toegevoegd

Jullie gaven aan dat de TotaalCheck een inleidende uitleg miste. Daarom kom je nu eerst terecht op een nieuw startscherm. Hier vind je nu ook uitleg over het invullen van de TotaalCheck.3. Koppeling vragen en adviezen per thema

Gebruikerstesten lieten ons zien dat het onvoldoende duidelijk was dat de TotaalCheck verschillende thema’s doorloopt. Hierdoor kwam de uitslag voor sommigen uit de lucht vallen. De link tussen de vragen en de uitslag werd niet gelegd. Dat hebben we opgelost door elk thema van de TotaalCheck een eigen icoontje te geven én apart te introduceren op een tussenscherm.

Hoe nu verder?
We zitten natuurlijk niet stil. De TotaalCheck blijft in ontwikkeling. Zo kijken we nu bijvoorbeeld naar het toevoegen van een ‘niet van toepassing’-knop bij vragen. En we denken dat de optie waarmee je de uitslag naar jezelf kunt mailen, nog duidelijker kan.

Ik geef een update wanneer er nieuwe verbeteringen live zijn. Blijf intussen jouw ervaringen met de TotaalCheck met ons delen. Reageer hieronder: wat kan volgens jou beter? Of geef je tip via de website van de TotaalCheck.

Anonymous