Praat en beslis je graag mee over de koers van Zilveren Kruis? Dat vinden wij geweldig. Daarom kun je je ei kwijt op onze online community en kun je dagelijks met ons in gesprek op Facebook en Twitter. Leo Kool (64) uit het Gelderse Doorwerth ging nog een stapje verder: hij meldde zich aan voor de Verzekerdenraad. Hierdoor kan hij elke maand in gesprek met onze directie. Binnenkort komen er weer plekken vrij in deze raad. Schuif jij aan naast Leo?

Leo: Vorig jaar, in de zomer van 2016, solliciteerde ik op een plek in de Verzekerdenraad bij Zilveren Kruis. Ik wist namelijk dat een aantal leden afscheid nam. Ik schatte mijn kansen laag in, want de Verzekerdenraad wilde vernieuwen om veel meer een afspiegeling te worden van het klantenbestand. Meer jongere leden dus. Dat ik met mijn 64 jaar toch werd gekozen was een tikkeltje onverwacht.

Stem van de verzekerde
Mijn motivatie om mee te doen, is om de zorgverzekeraar te helpen met het werken aan een beter imago. Veel meer benadrukken dat het coöperaties zijn en geen 'winstfabrieken' zoals ze soms worden afgeschilderd. En ik weet nu al dat ik mij niet heb vergist. Zilveren Kruis staat open voor de inbreng van klanten. De zorgverzekeraar beseft zelf ook wel dat ze de 'stem van de verzekerde' dienen te versterken om de coöperatiegedachte meer gestalte te geven.

Buddy
Mijn start bij Verzekerdenraad beviel meteen goed. Bij het inwerken kreeg ik een ervaren lid als 'buddy' en mocht ik meelopen, meepraten en meedoen. Zo was er bijvoorbeeld een themadag in Rotterdam over langdurige zorg en de rol van het Zorgkantoor. Op één dag leerde ik meer over het zorgstelsel dan ik ooit voor mogelijk had gehouden!

Leerzaam
Wat ook geweldig helpt, zijn de 'masterclasses'. Dat zijn trainingen die de Nederlandse zorgverzekeraars samen organiseren voor alle leden van zorg- en verzekeringsraden. Eén hele dag en enkele avonden waarin je verschillende docenten treft die heel interactief actuele thema’s bespreken. Leerzaam ook omdat je leden van andere zorgverzekeraars tegenkomt waar het soms net iets anders is georganiseerd.

Invloed
In de raad ga ik mij met name bezighouden met ledeninvloed. Ik geloof namelijk dat je die invloed via digitale platforms nog verder kunt versterken. Ook de opkomst van nieuwe vormen in het zorgaanbod van 'stadsdorpen' of zorgcoöperaties, waarin de lokale gemeenschap zich organiseert en elkaar opzoekt, vind ik heel interessant.

Geweldig leuke start
De sfeer in de Verzekerdenraad is enorm positief. Ik ben van nature best kritisch, maar ik voel me nu al sterk verbonden met de meeste leden in deze raad. Kortom, ik kan zeggen dat ik mijn toetreden heb ervaren als een geweldig leuke start van iets waar ik mijzelf de komende jaren heel graag voor zal inzetten.

Wil jij de komende vier jaar ook een plek aan tafel bij de directie?
En ben je…

  • verzekerd bij Zilveren Kruis,
  • geïnteresseerd in de zorg en hoe we die met z’n allen bekostigen,
  • en heb je zin om tijdens de vergaderingen met de directie te sparren over belangrijke zorgonderwerpen (tegen een passende vergoeding)?

Meld je dan hier aan als 'collega' van Leo in de Verzekerdenraad!

Let op: je aanmelding moet vóór 6 juni binnen zijn. Hierna zal een selectiecommissie kiezen welke kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek.

Eventuele vragen over de Verzekerdenraad kun je stellen via verzekerdenraad@zilverenkruis.nl.

Anonymous