Als je bekend bent met onze online Community, dan weet je dat meepraten en meedenken hier centraal staan. Steeds meer beslissingen nemen we samen met klanten. Een andere manier om mee te praten over de koers van Zilveren Kruis is in de Verzekerdenraad. De leden van deze raad zitten regelmatig aan tafel met onze directie. Momenteel zoekt de Verzekerdenraad opvolgers voor een aantal vertrekkende leden. Neem jij het stokje over?

Gea Reinds-Vos treedt volgend jaar af als lid van de Verzekerdenraad. Deze raad bestaat uit twintig verzekerden die zeven keer per jaar met onze directie sparren over uiteenlopende onderwerpen die Zilveren Kruis aangaan. Zij komen hierbij op voor de belangen van medeverzekerden.

Gea ziet haar vertrek met pijn in het hart tegemoet, maar wel met een heel goed gevoel over wat bereikt is. Nu zoekt ze een opvolg(st)er die voortzet wat zij met trots achterlaat.

Stem van de klant
In 1998 – toen ik 38 jaar was – solliciteerde ik op een vacature van de Verzekerdenraad van zorgverzekeraar OZF. Zo kreeg ik mijn eerste functie als 'stem van de klant'.

Reden om hieraan mee te doen, was mijn uitgebreide ervaring met de zorg. Ik heb namelijk een aangeboren heupafwijking. Daarnaast vond ik dat de inspraak van verzekerden en patiënten veel zakelijker moest worden.

In 2005 werd OZF onderdeel van Achmea, het moederbedrijf van onder meer Zilveren Kruis. Ik werd gekozen om lid te worden van de Verzekerdenraad van de zorgmerken onder Achmea. Ik vergeet nooit de eerste keer dat we bijeenkwamen met meer dan honderd leden in de zaal. Het leek wel een Poolse Landdag!

Inspraak
Sindsdien is mijn kennis over de zorg enorm verbreed en verbeterd. Vooral de inspraak in de vergaderingen doet mij geloven dat de Verzekerdenraad wat in te brengen heeft. Ook de vertrouwelijke informatie die soms met ons werd gedeeld, heeft mij de ogen doen openen over bepaalde zaken.

Openheid van zaken was en is nog steeds normaal voor Zilveren Kruis. Zo werd bijvoorbeeld uitgebreid gediscussieerd over de vele post die werd verstuurd en wat dat kostte.

Themamiddag
Eens per jaar is er een themamiddag met een interessant, actueel onderwerp. Bijvoorbeeld over de implementatie van de Wet Langdurige Zorg, declaraties en klachtenafhandeling. Ook herinner ik me het bezoek aan het Isala Ziekenhuis in Zwolle nog goed. Het raakte mij diep om te zien hoe zij daar te werk gaan in de zorg. Geweldig!

Jongeren zijn de toekomst
Omdat de Verzekerdenraad een afspiegeling moet blijven van alle klanten, roep ik vooral jonge verzekerden op om te solliciteren. Bijvoorbeeld dertigers met de Noord-Nederlandse nuchterheid van waar ik vandaan kom: Drenthe! Jongeren zijn immers de toekomst. Zij hebben vernieuwende ideeën en streven naar andere doelen. Dus, wie neemt het van mij over?

Wil jij de komende vier jaar een plek aan tafel bij de directie?
En ben je…

 • verzekerd bij Zilveren Kruis,
 • geïnteresseerd in de zorg en hoe we die met z’n allen bekostigen,
 • en heb je zin om tijdens de vergaderingen met de directie te sparren over belangrijke zorgonderwerpen (tegen een passende vergoeding)?

Meld je dan hier aan als opvolger van Gea in de Verzekerdenraad!

Je aanmelding moet vóór 15 april binnen zijn. Hierna zal een selectiecommissie kiezen welke kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek.

Eventuele vragen over de Verzekerdenraad kun je stellen via verzekerdenraad@zilverenkruis.nl.

Anonymous
 • Offline

  Beste mevrouw Comello, fijn om te horen dat u zich wil inzetten voor de Verzekerdenraad. U kunt zich aanmelden door in het blauwe vak hierboven te klikken op 'Meld je dan hier aan'. Dit leidt naar de pagina met het aanmeldformulier.

  Als u eerst liever meer informatie leest, kunt u hier terecht.

  Houd er rekening mee dat de aanmeldtermijn volgende week vrijdag (15 april) verloopt. Hierna vindt de selectie plaats.

  Veel succes!

 • Voormalig community-lid
  Voormalig community-lid

  Ik wil mij graag inzetten voor de verzekerdenraad .Ik ben  'jong' van geest maar niet meer van leeftijd 67 jr. Ik heb wel veel ervaring  met hoe je als client de zorgverzekering tegenkomt en wat daarin misschien toch ook verneteren kan en hoe we geld kunnen besparen door bepaalde keuzes anders te combineren.

   Met warme groet,Marijke Comello.