Aanvullende verzekering opzeggen bij Wet langdurige zorg

De Wet langdurige zorg (Wlz) is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben. Bijvoorbeeld kwetsbare ouderen, of mensen met een beperking of chronische ziekte. Wanneer je in een Wlz-instelling verblijft en behandeld wordt, heb je recht op aanvullende zorg. Een aanvullende verzekering is dan soms niet meer nodig. Wanneer je een aanvullende verzekering hebt, wil je dat je deze het hele jaar kan opzeggen. Dan heb je daar geen omkijken naar en hoef je er ook niet meer elke maand voor te betalen.

Toch kunnen klanten de aanvullende verzekering niet het hele jaar door opzeggen bij de Wlz, iets wat Ray1970 verbaasde. Hij vroeg zich af waarom het niet mogelijk is om de aanvullende verzekering tussentijds op te zeggen bij de Wet langdurige zorg.

Je kunt de aanvullende verzekering na opname in een Wlz-instelling opzeggen
Vanaf 1 januari 2024 is het wél mogelijk om de aanvullende verzekering het hele jaar op te zeggen bij opname in een Wlz-instelling. Bekijk voor het opzeggen goed of de Wlz vergoedt wat je nodig hebt. Sommige zorg vergoeden we alleen uit de aanvullende verzekering. Zoals brillen of alternatieve geneeswijzen.

Bespreek je opzegging met de Wlz-instelling
Het is handig om bij de Wlz-instelling te vragen welke zorg ze leveren. Dan kun je namelijk samen bespreken of een aanvullende verzekering voor jou nuttig is of niet. Zo kun je een goede beslissing maken voordat je de aanvullende verzekering opzegt.

Lees het hele gesprek over het opzeggen van de aanvullende verzekering bij de Wet langdurige zorg.