Hebben we het op Samen over wensen of ideeën?

Misschien heb je 'm wel eens gehoord: de Engelse uitdrukking 'potato-potato'. De eerste spreek je uit als 'poteeto' en de tweede als 'potaato'. Hiermee zeg je: hoe je het ook noemt, we hebben het over hetzelfde.

Geldt dat ook voor hoe we hier – op Samen – praten over verbeterideeën, vroegen wij ons af. Want hoe noemen we dat eigenlijk, als je iets voorstelt aan Zilveren Kruis? Een wens, idee, suggestie, tip, …?

We gebruiken nu altijd 'wens' op de website. Maar dat is best een algemene term waar mensen verschillende beelden bij kunnen hebben. Is wat jij en ik verstaan onder 'deel een wens' hetzelfde? Of doet die term er weinig toe, en is het veel belangrijker dat we overal goed uitleggen wat je op Samen kunt doen en verwachten? Dat zochten we uit.

Er is niet één beste term

We plaatsten een poll in de Meedenkers-nieuwsbrief van juli: hoe noem je het berichtje op Samen waarin je iets voorstelt aan Zilveren Kruis? Hieronder het aantal stemmen.

Een wens: 21
Een idee: 28
Iets anders: 28

Sommige mensen gaven uitleg bij hun stem. Zo kiest iemand voor 'wens', omdat het de nadruk legt op wat jij wilt. Een ander vindt 'wens' juist veel dwingender klinken dan 'idee'. En dan was er nog een Samen-lid dat liever 'verbeterpunt' ziet als term op Samen, omdat het meestal gaat over dingen die niet goed werken.

We laten binnenkort weten of het 'wens' blijft

Samen is een website waarop klanten met elkaar en met Zilveren Kruis in gesprek gaan over verbeteringen aan onze producten, diensten en beleid. Volledig transparant. Dat je op deze manier kunt meepraten, is voor veel mensen onbekend en nieuw. Daarom doen we veel moeite om goed uit te leggen wat Samen is en wat je hier te winnen hebt.

Wij dachten dat goede uitleg begint bij het kiezen van de beste term voor 'verbeteridee'. Maar uit de poll blijkt dat er niet één term is die iedereen de beste vindt. Potato-potato, zou je kunnen zeggen. Al die mogelijke termen betekenen vrijwel hetzelfde.

Aan de andere kant helpt het natuurlijk niet als we verschillende termen door elkaar gebruiken op Samen. Daarom willen we toch één term kiezen en die aanhouden. We denken erover na of dat 'wens' blijft.

We gaan aan de slag om de uitleg op Samen te verbeteren

Als we beter willen uitleggen aan (nieuwe) leden hoe Samen werkt en wat je eraan hebt, moet onze aandacht naar andere dingen. Bijvoorbeeld helder uitbeelden wat je kunt verwachten wanneer je op Samen een bericht plaatst of ergens over meepraat. We werken aan een paar ideetjes die we over een tijdje aan je laten zien. Hou deze plek dus in de gaten!

Lees het hele gesprek