Hoe regel jij je zorgzaken?

Een rekening van een zorgverlener indienen of jouw zorgverbruik inzien kan steeds makkelijker. Veel verzekerden doen dat online. De keuze om je telefoon, computer of tablet te gebruiken voor het regelen van je zorgzaken kan per situatie verschillen. Waar kies jij voor? We vroegen het in de Meedenkers-nieuwsbrief van februari.

Hoe regel jij afbeelding

In de nieuwsbrief plaatsten we de meerkeuzevraag: op welk apparaat regel jij je zaken met ons het liefst? 480 mensen stemden op 1 van de 3 antwoordopties:
- Mijn telefoon: 21%
- Een computer, laptop of tablet: 44%
- Dat hangt af van wat ik wil regelen: 35%

Een groot scherm geeft meer overzicht
Veel Meedenkers geven aan dat een groot scherm meer overzicht geeft en dat ze een laptop of pc gebruiken bij bijvoorbeeld het bekijken van het zorgverbruik. Chvb gebruikt vooral een laptop: “Het verwerken van nota’s doe ik toch veelal op de laptop in verband met de overzichtelijkheid. En omdat ik facturen en declaratieformulieren op de computer bewaar en ze dus makkelijk terug kan vinden om te uploaden. Daarnaast een paar keer contact gehad via de chat. Dit is echt super handig, Snelle reactietijd en mensen die weten waar ze over praten.”

Mobiele telefoon voor eenvoudige zaken
Meedenkers geven ook aan dat de app overzichtelijk genoeg is om zorgzaken daarop te regelen, zoals ruudjev: “De app is dusdanig overzichtelijk dat ik bijna alles via mijn telefoon kan bekijken.” Anderen geven juist weer aan dat het ligt aan wat ze willen bekijken. PetersJan gebruikt zowel z’n pc als telefoon: “Voor gedetailleerde informatie log ik in op "Mijn Zilverenkruis" via de PC of iPad. Voor een snelle check van de status eigen risico en de zorgkosten gebruik ik de app op mijn telefoon.”

Het gesprek op Samen is onderdeel van een groter onderzoek
Naast jullie waardevolle reacties, verdiepen we ons ook nog in de cijfers van de website en de app. Met het totaal van deze inzichten gaan we kijken of we de website en de app verder kunnen verbeteren.

Lees het hele gesprek op Hoe regel jij je zorgzaken.