Vanaf 2023 kun je kiezen voor een duurzaam kraampakket

Wanneer krijgt de kinderkamer nieuw behang? Zijn jullie het al eens over de naam van de baby? En weet je waar je straks wilt bevallen? Zomaar wat vragen die je kunnen bezighouden als je in verwachting bent.

We willen het je niet nog moeilijker maken, maar vergeet ook niet je kraampakket op tijd (tot 30 weken in je zwangerschap) te bestellen. In het kraampakket zitten spullen die je thuis misschien nodig hebt tijdens de bevalling en nadat je bent bevallen. Denk aan medische handschoenen en wondkompressen, om maar wat te noemen.

Sylvia gaat over het kraampakket bij Zilveren Kruis. Even kort door de bocht: als productmanager vertelt zij aan de leverancier wat erin moet zitten.

In gesprek

Sylvia is in gesprek gegaan om te horen wat jij vindt van het huidige kraampakket. Bijvoorbeeld: had je alles nodig of hield je spullen over? En hoe kijk je aan tegen verduurzaming? Jouw antwoorden op dit soort vragen hebben haar geholpen om betere afspraken te maken met de leverancier van het pakket.

Afgelopen zomer sprak Sylvia met jonge vaders en moeders over hun ervaringen met het kraampakket. Iedereen kon meedoen en het gesprek volgen op de community-website Samen.

Samen bereikt

Intussen heeft de inbreng van klanten de directie overtuigd om iets te veranderen. Dit verandert er:

Vanaf 1 januari 2023 kies je bij Zilveren Kruis uit een gewoon óf een duurzaam kraampakket. In het nieuwe, duurzame kraampakket zitten producten die beter zijn voor de natuur. Met zoveel mogelijk herbruikbare en biologisch afbreekbare materialen.

Daarnaast zit straks in beide pakketten een cordring. Dit is een duurzaam alternatief voor de plastic navelklem. Veel mensen vroegen hierom.

Duurzame producten kosten iets meer. Maar, krijg je op grond van je aanvullende verzekering van ons een kraampakket vergoed, dan kost het jou niets extra als je in plaats van een gewoon kraampakket bij ons een duurzaam kraampakket aanvraagt. De keuze ligt in dat geval volledig bij jou!

Heb je geen aanvullende verzekering waarmee je een kraampakket vergoed krijgt, dan kun je via onze website zelf een kraampakket kopen. Je betaalt voor een duurzaam kraampakket dan wel meer dan voor een gewoon kraampakket.

Een greep uit jullie eerdere reacties

Als het gaat om het aanbieden van een duurzaam kraampakket, juichen de meeste mensen dit toe. Zoals Nicola: "Wat goed dat jullie dit aan willen bieden! Ik heb nu zelf een duurzaam kraampakket aangeschaft en vond het erg jammer dat het nog niet bij jullie beschikbaar was / vergoed werd."

Amanda discussieerde mee over de betaalbaarheid: "Ik ben volledig voor duurzaam, maar waarom moet hier extra voor betaald worden? Wees desnoods kritisch met de hoeveelheden die je in het pakket stopt. Ik ontvang liever een kwalitatief pakket dan een pakket waarbij het gros van de vrouwen de helft niet gebruikt."

Tessy zei: "Ik vind het kraampakket prima zoals het is. Duurzaam zou natuurlijk nog beter zijn, maar ik zou niet bereid zijn daar extra voor te betalen. Je zou het eerder moeten omdraaien: betalen voor het niet-duurzame pakket. Duurzaam zou normaal moeten zijn."

Eén van de velen die vroeg naar de cordring was fvannoort: "Kunnen er cordringen toegevoegd worden in plaats van navelstrengklemmen? Mijn verloskundige had deze toevallig bij zich en was ik heel erg enthousiast over!"

Lees het hele gesprek over verspilling en verduurzaming.

Anonymous