Voorkom verrassingen tijdens je vakantie

De vakantieperiode. Waar ga je heen? En wat ga je daar allemaal doen? Allerlei leuke dingen waar je over nadenkt voordat je op vakantie gaat. Maar waar je misschien niet zo snel aan denkt, is welke kosten er komen kijken bij een nare val in het buitenland. Of een ziekenhuisopname.

 Moeder en baby op het strand

In de Meedenkers-nieuwsbrief van juli stelden we de vraag: wat denk je dat meer kost?
In totaal kwamen er 273 reacties.

1. Een 15-daagse cruise naar de Caraïben: 19%
2. Een nieuwe Opel Corsa: 32%
3. Een gebroken been in Spanje: 49%

Veel Meedenkers hadden het goed. Je zou het misschien niet verwachten, maar een gebroken been in Spanje kan je € 30.000 kosten als je niet goed verzekerd bent. Voor dat geld kun je veel leuke dingen doen, zoals zo’n 15-daagse cruise. Of een nieuwe auto kopen.

Daarnaast vroegen we aan Meedenkers hoe ze ervoor zorgen dat ze goed voorbereid op vakantie gaan. En hoe ze zo onaangename verrassingen voorkomen.

Reisadvies volgen en zaken controleren
Reesink bereidt zich door medische redenen extra goed voor om op vakantie te gaan. Zoals de reisverzekering controleren, up-to-date houden van medicijnenpaspoort, vaccinaties controleren, een reisbestemming kiezen die past bij de situatie, vooraf inlezen over de te bezoeken plekken en de mensen thuis informeren.

Janadriaanse leest en volgt het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken en controleert of er vaccinaties nodig zijn voor de bestemming.

Ga goed voorbereid op vakantie
Een ongeluk of ongemak zit in een klein hoekje, ook op vakantie. Ben je op vakantie en is er wat aan de hand? Bij spoedeisende zorg neem je contact op met Eurocross. Heb je twijfels en wil je eerst even overleggen? Chat dan via de Zilveren Kruis Wijzer met een verpleegkundige. En wil je weten of je aan alles hebt gedacht voordat je op vakantie gaat? Bekijk dan de checklist.

Lees het hele gesprek op Goed voorbereid op vakantie in het buitenland.