Wil jij meepraten over het beleid van onze zorgverzekering?

Meld je dan nu aan voor de Verzekerdenraad van Zilveren Kruis en praat mee! Als zorgverzekeraar werken wij voor onze verzekerden. Daarom vinden we het belangrijk dat onze verzekerden meedenken en meepraten over ons beleid. Onze verzekerdenraad bestaat uit 20 verzekerden.

Afbeelding

De Verzekerdenraad: wat is dat eigenlijk?
Ongeveer 8 keer per jaar praten de leden van de Verzekerdenraad met de directie over verschillende onderwerpen. Zo praten ze over ons zorginkoopbeleid en gewenste veranderingen in onze producten. Of over de manier waarop wij met klachten van onze verzekerden omgaan. En ze denken mee over ons beleid op langdurige zorg en persoonsgebonden budget (pgb).

Onze Verzekerdenraad zoekt enthousiaste nieuwe leden!
Want er komen vanaf 1 januari 2025 een aantal plekken vrij. Dus ben je geïnteresseerd in de zorg én in zorgverzekeringen? Dan is dit je kans om daarover mee te denken en te praten in onze Verzekerdenraad! We zoeken leden van alle leeftijden. Zo zorgen we ervoor dat we via de Verzekerdenraad een zo goed mogelijk beeld hebben van al onze verzekerden.

Ja, ik wil graag meepraten!
Herken je je in de volgende eigenschappen? Meld je dan vooral aan!
• Je bent verzekerd bij Zilveren Kruis of ZieZo.
• Je bent geïnteresseerd in zorg en zorgverzekeringen.
• Je vindt het belangrijk om rekening te houden met andere verzekerden. En je wilt meewerken aan betaalbaarheid, kwaliteit en bereikbaarheid van de zorg.
• Je wilt actief meedenken over de inhoud van onze zorgverzekeringen.
• Je maakt tijd vrij om naar de vergaderingen van de Verzekerdenraad te komen. Je bereid je voor zodat je kunt meepraten tijdens de discussie en de directie namens de verzekerden kan adviseren.
• Je hoeft geen grote kennis van de zorg te hebben. Het is vooral belangrijk dat je als verzekerde je adviezen met ons wilt delen.

Goed om te weten: de Verzekerdenraad vergadert meestal op dinsdag van 16.00 tot 18.30 uur, ergens midden in het land. De leden van de Verzekerdenraad mogen 4 jaar lid zijn, met de mogelijkheid om dit met 4 jaar te verlengen. Als nieuw lid word je goed ingewerkt door 1 van de andere leden. Je kunt al vanaf september meedoen. Natuurlijk ontvang je een vergoeding voor het deelnemen aan de vergaderingen en een reiskostenvergoeding.

Wil je nog wat meer informatie?
Dit vind je op de website van Zilveren Kruis. Heb je nog andere vragen? Stel deze gerust via verzekerdenraad@zilverenkruis.nl.

Lijkt het je interessant om de stem van onze verzekerden te worden?
Meld je dan aan via het aanmeldingsformulier. Voeg ook je (digitale) CV toe. Reageren kan tot 1 mei 2024.

Meld je aan voor de Verzekerdenraad

Uit de ontvangen reacties maken we een eerste selectie. Als je wordt gekozen, word je uitgenodigd voor een gesprek met de selectiecommissie. De selectiecommissie doet daarna een voorstel aan de directie, die de uiteindelijke keuze maakt.

Anonymous
  • Ik heb een manier bedacht om de financiering van de zorg branche naast door Verzekerden en de overheid ook lateraal en circulair te laten financieren. ik heb hier een brief over naar de Tweede Kamer gestuurd en ook een artikel nagelaten op de innovatie website www.cultcabinet.nl ik hoop dat de zilveren kruis verzekering hetzelfde potentiaal tot stabilisatie van de zorg financiering in ziet als ik. En dus zal gaan lobbyen om één en ander op deze manier te organiseren in de toekomst.