Zorgzaken voor iemand anders regelen via DigiD Machtigen

Je zorgverbruik bekijken, je zorgverzekering aanpassen of een rekening indienen. Zorgzaken die de meeste verzekerden online regelen. Maar wat nou als je iemand kent die dit niet zelf kan? Bijvoorbeeld omdat die persoon niet weet hoe dat moet. Of omdat iemand ziek is en het niet zelf kan.

Vrouw helpt oudere vrouw met digitale zaken

Het is mogelijk om iemand te machtigen of je te laten machtigen via DigiD Machtigen. Zo kan iemand anders jouw zorgzaken regelen als je dat zelf niet kan. Op Samen stelden wij de vraag wat jullie hiervan vinden. Hebben jullie het DigiD Machtigen al ontdekt? En wat zijn jullie ervaringen hiermee?

Zorgzaken regelen voor iemand die het zelf niet kan

Meedenkers gaven aan dat ze regelmatig zorgzaken regelen voor mensen in hun omgeving die dat zelf niet meer kunnen. Bijvoorbeeld CaroleZKruis: “Ik ben vrijwilliger bij Humanitas. Ik heb voor meerdere mensen belastingformulieren ingevuld en toeslagen aangevraagd met een machtiging via DigiD. Een aantal van mijn klanten hebben geen smartphone en kunnen niet meer met hun eigen DigiD inloggen.” Andere Meedenkers geven aan dat het handig is dat dit nu kan.

Wat gaan we hier verder mee doen?

Met onze vraag over het DigiD Machtigen hebben we hopelijk meer bekendheid gegeven aan de mogelijkheid van het online machtigen. En natuurlijk hopen we dat mensen die hier behoefte aan hebben, DigiD Machtigen gaan gebruiken. Bijvoorbeeld om de zorgzaken van iemand anders te regelen of juist om iemand anders te machtigen.

Lees het hele gesprek op Online iets regelen voor iemand anders? Hoe bevalt het machtigen via DigiD jou?

Anonymous