Na overlijden van verzekerde is het doorgeven van adres gemachtigde die geen directe familie is moet makkelijker worden: Statusgeschiedenis

Hieronder vindt u de geschiedenis van de wijzigen aan de status van dit idee. Terug naar het idee.

  • Zilveren Kruis heeft gereageerd op jouw idee

    Hoi APSweeT, 

    Je geeft aan dat het onmogelijk was om een vervangend adres door te geven na het overlijden van je tante. En wil graag dat ook andere nabestaanden dan 1e of 2e graads familie een adreswijziging kunnen doorgeven. Ik heb je idee besproken met mijn collega’s.  

    Wil je een adres wijzigen voor iemand die overleden is? Dan checken we of je nabestaande bent.  

    Daarvoor stuur je een bewijs van erfrecht of een bewijs dat je testamentair executeur bent. Dat geldt ook voor andere veranderingen zoals een ander rekeningnummer. Zo zorgen we dat we alleen betalingen doen aan de erfgenaam. En dat gegevens over de overledene niet bij iemand anders terecht komen. Denk bijvoorbeeld aan medische gegevens over de overledene die in een brief kunnen staan.  

    Voor familie in de 1e of 2e graad maken we soms een uitzondering.  

    Zij mogen bijvoorbeeld wel een ander adres doorgeven. Maar geen ander rekeningnummer. Zo maken we het voor een grote groep nabestaanden makkelijker. We kiezen voor deze groep, omdat dit nabestaanden zijn volgens het burgerlijk wetboek. We maken die groep niet groter. Zo voorkomen we dat iemand bijvoorbeeld gegevens over een onbekende kan verzamelen.  

    Het is dus niet onmogelijk om het adres te wijzigen. Maar je moet wel een stap meer doen dan iemand die 1e of 2e graads familie is. Ik snap dat je dat in jullie situatie liever anders zou zien.  

    Heb je nog vragen? Dan hoor ik het graag. 

    Hartelijke groet, 

    Sophie

  • Jouw idee is helder

    Je wil dat bij een overlijden ook niet-directe familie een adreswijziging moet kunnen doorgeven.

  • In gesprek over je idee

    Er is geen opmerking aan deze statusupdate toegevoegd.