Prothese lingerie

Wat is het idee?

Wat mij opvalt is dat de meeste verzekeraars een vergoeding van 90 euro per jaar aanbieden voor lingerie/badkeding voor personen die na borstkanker een externe prothese dragen en daarvoor speciale bh's en badkleding moeten dragen. Zilveren Kruis biedt niets aan (behalve de prothese zelf). Vreemd want dit is een goedkopere oplossing dan een lichaamseigen constructie wat wel vergoed zou worden. Het lijkt me goed dit te heroverwegen. Zilveren Kruis is verder wel marktconform of royaler. Graag uw reactie. 

 • Offline

  Welkom op Samen @M k! Leuk dat je een topic bent begonnen. 

  Zoals je misschien al hebt gezien, heb ik je topic verplaatst. Het is nu een idee binnen Meedenken.
  Als ik je reactie lees, dan zie ik dat je een wens of suggestie hebt voor Zilveren Kruis. Namelijk een vergoeding van aangepaste lingerie en badkleding voor personen met een externe prothese. Binnen Meedenken onderzoeken we samen met onze community leden de wensen rondom onze zorgverzekering. Zo ook deze wens.

  Hoe werkt dat dan precies?
  Om te beginnen gaan we graag verder in gesprek hier, onder dit idee. Met jou en de andere community leden die dit interessant vinden. Zo krijgen we helder wat jullie behoefte is en welke wensen en ideeën jullie daarbij hebben.
  Daarna onderzoeken we of meer verzekerden deze wens ook hebben. Denk bijvoorbeeld aan hoeveel klanten deze wens bespreken terwijl ze bellen met onze klantenservice. Met deze extra informatie op zak is het tijd voor de volgende stap.
  Een aantal keer per jaar bespreken we de klantwensen met collega’s. Na dit overleg wordt duidelijk wat we gaan doen met de klantwensen. Dan kan je dus ook een terugkoppeling verwachten op je idee. Inclusief een toelichting waarom we wel of niet met het idee verder gaan.

  Dan nu verder met je idee. Aangepaste / speciale badkleding en lingerie voor mensen met een externe borstprothese.
  Waarom is dit voor jou belangrijk en zou graag een vergoeding zien? Je vergelijkt het natuurlijk al met een (duurdere) lichaamseigen constructie. Zijn er nog andere redenen?

  Zo te zien heb je ook al wat onderzoek gedaan, door het te vergelijken met andere verzekeraars. Je geeft aan dat de gemiddelde vergoeding 90 euro is. Hoe zou volgens jou de vergoeding eruit moeten zien? Denk bijvoorbeeld aan bedragen maar ook wanneer wel en wanneer niet?

  Ik ben benieuwd hoe je erover denkt M k!