Vooruitbetaling eigen risico mogelijk maken op de 1e van de maand

Wat is het idee?

Goedendag

Ik betaal het eigen risico vooruit in 10 termijnen. Het bedrag wordt rond de 27e afgehouden van mijn bankrekening. Voor mij is dit heel onhandig en zou ik liever hebben dat het de 1e van de maand afgehouden wordt. Ik ga er zelf even van uit dat het vaak de mensen met een laag inkomen zijn die het eigen risico vooruit willen betalen. Ook mensen met een uitkering. Die krijgen het geld een dag voor de 1e van de maand binnen. De kans dat er vanwege saldotekort op de 27e niet ingehouden is bij deze groep mensen groot, en ik moet er zelf ook echt goed op letten dat ik genoeg laat staan. Ik weet niet met welke gedachte bepaald is dat dit de 27e wordt afgehouden. Als daar een goede reden voor is, dan zou een keuze fijn zijn zodat mensen er ook voor kunnen kiezen dat het bijv. de 1e van de maand afgehouden wordt.

Ik heb gezocht of hier al ideeën over zijn ingediend maar kon dit niet vinden.

Je idee is helder. Je krijgt een reactie als we weer klantwensen hebben besproken

Jouw idee wordt besproken. Je wil het termijnbedrag van het gespreid betalen van het eigen risico graag op de eerste van de maand wil betalen. Vooral omdat het salaris of de uitkering voor veel mensen op de eerste van de maand wordt gestort.

  • Goedemorgen Ginet,

    Welkom op Samen! Goed dat je direct hebt gekeken of deze wens eerder met ons is gedeeld.

    Voor de maandelijkse premie van de zorgverzekering kan je verschillende afschrijfmomenten aangeven. Voor het gespreid betalen van het eigen risico is dat op dit moment niet mogelijk.

    Ik lees dat je het termijnbedrag van het gespreid betalen graag op de eerste van de maand wil betalen. Vooral omdat het salaris of de uitkering voor veel mensen op de eerste van de maand wordt gestort.

    Jouw idee is voor mij helder! Dat betekent dat ik de status aanpas naar ‘Helder idee’. Een aantal keer per jaar ga ik met collega’s in gesprek over wensen. Daarna zal ik hier een terugkoppeling geven.