Vergoeding Sportschool voor hartpatiënten

Mijn vraag is waarom Zilverenkruis geen vergoeding heeft voort hart patienten die regelmatig moeten sporten.

 • Welkom op de community . Goed dat je deze vraag aan ons stelt.

  We hebben inderdaad geen vergoeding voor een sportschool. Ook niet specifiek voor hartpatiënten.

  Ik ben wel benieuwd naar wat voor soort vergoeding je op zoek bent en waarom. Bedoel je echt een vergoeding voor lidmaatschap van een sportschool? Of zoek je meer naar beweegprogramma's of bewegen onder begeleiding van een fysiotherapeut?

  Wat vergoeden we wel?

  Vanuit de aanvullende verzekering vergoeden we een aantal preventieve cursussen die interessant kunnen zijn. Je kunt bijvoorbeeld een vergoeding voor de preventieve cursus omgaan met hartproblemen. En je kunt ook een vergoeding krijgen voor het beweegprogramma Afvallen en Afblijven van 10 weken.

  Of misschien heb je recht op een vergoeding voor fysiotherapeutische nazorg. Deze vergoeding is voor mensen met langdurige klachten na hart- of vaatziekte. Ik zie dat deze webpagina niet alle informatie laat zien. Ik meld dat gelijk bij mijn collega's. Hopelijk herstellen ze de pagina snel. Maar ik wilde de informatie wel alvast geven. Je kunt ze ook nalezen op pagina 5 van de pdf met vergoedingen.

 • Het gaat mij met name om de kosten voor een sportschool, gemiddelde prijs van een sportschool is ca. 25,- euro terwijl ik nu een vergoeding van 32,75 krijg voor fysio/oefen therapie per week.

  Dus reken maar uit wat voordeliger is.

 • Bedankt voor de toelichting .  Ik ben benieuwd of je zelf ook gebruikmaakt van de sportschool. En of je dat doet naar aanleiding van hartklachten. Kun je hier wat meer over vertellen? Ik ben erg benieuwd vanuit welke achtergrond je dit onderwerp aansnijdt.

  Kun je toelichten waarin jij ziet dat sporten in de sportschool overeenkomt met sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut? Wat maakt dat jij vindt dat dat hetzelfde is? Zijn de oefeningen of is de training gelijk? Kun je vertellen wat jouw ervaring hierin is? En ik ben ook benieuwd of jij vindt dat het voor elke hartpatiënt geschikt is om zelfstandig in de sportschool te sporten. Hoe zie jij dat?

  Ik heb even zitten struinen in onze Denk mee-ideeën en zag dat dit topic voor een deel overeenkomt met jouw wens. In dit topic zijn we volgens mij over hetzelfde onderwerp in gesprek. Misschien wil je ook nog in dat topic reageren? We willen dit topic namelijk gebruiken om in eventueel in gesprek te gaan met onze beleidsmakers. Dan kan het helpen als er meerdere reacties zijn van mensen die een idee steunen.  

 • Ik maak op dit moment geen gebruik meer van de sportschool maar van de fysio.

  Maar als dit voledig wordt vergoed zou ik gaan stoppen met fysio en dan naar de sportschool gaan. 
  Wat betreft de sportschool in vergelijking met fysio, ben ik van mening dat je bij een sportschool de beschikking hebt over meerdere toestellen en kun je ook vragen om een trainings schema op te zetten wat voor jou het beste is.
  En het antwoord of iedere hartpatient geschikt is voor de sportschool is verschillend, omdat niet iedereen hetzelfde hart probleem heeft.
 • Offline
  Geldt dit ook om conditie op te bouwen i.vm een burn out en daardoor zeer hoge bloeddruk.
  Dat de specialisten en huisarts dit voorschrijven.
 • Welkom op de community . Wat vervelend dat je een burnout hebt opgelopen... gaat het al weer een beetje de goede kant op? Of zit je nog midden in het herstelproces? Kun je je vraag nog iets toelichten? Heb je het nu over fystiotherapie of over de sportschool? En ken je de vergoeding Leefstijltraining in de aanvullende verzekering vanaf 3 sterren?

  Ik zit ook nog even te denken over jouw antwoord . Volgens mij is het zo dat een fysiotherapeut een gerichte behandeling heeft. Met een begin en een eind. Dat lijkt me toch anders dan regulier sporten in de sportschool. Of zie jij dat anders? En hoe zien anderen dat?

 • Offline
  Ik heb de aanvullende verzekering vanaf 3 sterren.
  Ik heb nu Mensendiek therapie voor ademtechniek.
  Maar nu ook fysiotherapie omdat alles muurvast zit bij me.
  Om mijn conditie weer op peil te krijgen, vind de huisarts, dat ik ook naar een sportschool moet gaan.
  Vandaar mijn vraag, ik ben nieuw bij Zilveren Kruis.
  Bij het vergoeding overzicht staat het niet duidelijk.
 • Over welke vergoeding twijfel je dan precies ? Dan kan ik even met je meedenken. Mogelijk is de vergoeding 'preventieve cursussen' iets voor jou? Of, mocht je ook een vitaalpakket gekozen hebben, de vergoeding 'personal training'?

 • Offline

  vergoeding sportschool : Om verwarring te voorkomen wil ik graag vermelden dat ik het niet heb over een gewone sportschool maar over een sportschool zoals b.v. het O.T.C. 

  Hier werken alleen zeer gespecialiseerde fysiotherapeuten. Zij kunnen nagenoeg iedereen, met wat voor klachten dan ook, zeer vakkundig advies geven. In mijn geval houdt dat in dat ik soms een privebehandeling nodig heb  van één van hen en daarna weer zelf aan de slag kan met de voor mij opgestelde oefeningen. En wanneer een oefening verkeerd wordt uitgevoerd lopen er altijd diverse therapeuten in de rondte om iederren in de gaten te houden en wordt men gecorrigeerd. 

 • Interessant . Ik ken een 'O.T.C.' niet, kun je daar wat meer over vertellen? Wat houdt dat precies in?