Zijn de contracten in de zk zorgzoeker al definitief voor 2019

Hallo,

Ik wil voor 2019 overstappen van vgz naar zilveren kruis basis budget. Voor mij is het een hele belangrijke voorwaarde dat het ziekenhuis bij mij in de buurt voor 100% vergoed wordt met basis budget.

Het ziekenhuis waar het om gaat is Treant Zorggroep ziekenhuislocatie Scheper in Emmen. Bij de zk zorgzoeker staat icm basis budget Gecontracteerd. Is dit dan ook al definitief voor 2019 of heeft zk nog het recht om dit tot 31-12 aan te passen?

Alvast bedankt voor het antwoord.

 • Offline

  Ik denk dat ZK hier geen wijzigingen meer mag aanbrengen. 

  Het bijzondere is dat Treant zorggroep Scheper in Emmen voor de Basis Budget wèl gecontracteerd is, maar voor de andere basisverzekeringen zijn de onderhandelingen nog bezig. Zie de bijlage.

 • Offline

    we plaatsen informatie in de Zorgzoeker als de contractering rond is. 

  Voor 2019 is Treant Zorggroep ziekenhuislocatie Scheper in Emmen gecontracteerd voor Basis Budget. 

  Welkom!

 • Offline

  Waarom sluit Zilveren Kruis geen contract af (Basis budget, Basis Zeker, Ziezo Selectief etc.) met het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen? Een streekziekenhuis dat jaarlijks hoog scoort op het gebied van patient-tevredenheid en met duizenden patienten?

 • Offline

  Het Wilhelmina Ziekenhuis is in 2019 niet-gecontracteerd voor onze Basis Budget en ZieZo Selectief. Even een toelichting omdat jij jezelf hierover verbaast: voor de Basis Budget en ZieZo Selectief maken wij voor ieder jaar een selectie van ziekenhuizen die wij voor deze verzekeringen contracteren. Hiermee kunnen wij de premie voor de budgetpolissen lager houden. Welke ziekenhuizen gecontracteerd staat niet vast en verschilt dus per jaar. 

  De bedoeling is dat je met een budgetpolis binnen 45 minuten bij een geselecteerd ziekenhuis kan zijn. Voor de meeste mensen is dat ook zo. Is het ziekenhuis waar jij heen wilt niet-geselecteerd en wil je niet langer hoeven reizen om bij een geselecteerd ziekenhuis te komen? Dan is een budgetpolis niet de beste optie voor dat jaar.
  Dat wij geen contract hebben met het Wilhelmina ziekenhuis voor de budgetpolissen in 2019 is dus eigenlijk geen vreemde ontwikkeling. De contracten staan immers niet vast, en het is ook niet de bedoeling dat je er vanuit gaat dat een bepaald ziekenhuis ieder jaar gecontracteerd is. Kiest iemand voor een budgetpolis? Dan is het belangrijk om de contractafspraken ieder jaar te controleren.

  Voor de Basis Zeker en Basis Exclusief streven wij er net als ieder jaar naar om alle ziekenhuizen te contracteren. Zo ook het Wilhelmina ziekenhuis.

  Via de contractmelder kun je bericht krijgen zodra er meer bekend is over de contractering voor dit ziekenhuis voor Basis Zeker en Basis Exclusief.

  Hier lees je de geselecteerde ziekenhuizen voor 2019 voor Basis Budget.

  Maakt deze uitleg de situatie een beetje duidelijker?

 • Offline

  Uw antwoord maakt veel duidelijk: het betekent dat mijn huidige polis niet in de gewenste zorgvraag voorziet. De polis die daarin wel voorziet is veel duurder dan vergelijkbare polissen bij andere aanbieders. Mijn plan is om voor een andere zorgverzekeraar te kiezen.

 • Offline als antwoord op nietbekend:

  Goed dat je kritisch kijkt naar de zorgverzekeraar die het pakket kan bieden wat het beste bij jou past.

  Dank voor je interesse en succes bij de keuze voor 2019.

 • Offline

  Voor mij geldt het zelfde, vorig jaar bewust gekozen voor Zilveren Kruis basis budget. Nu haalt Zilveren Kruis het ziekenhuis in Assen en ook Martini Ziekenhuis in Groningen uit dit pakket. Zit nu met dezelfde keuze als vorig forumlid. De andere pakketten zijn bij ZK veel duurder als elders. Zal derhalve ook overstappen. Denk aan VGZ. 

 • Offline als antwoord op martin1971:

  Martin, het is ieder jaar weer goed kijken welke zorgverzekeraar bij je past als je gaat voor de voordeligste optie.

  Voor een contract zijn twee partijen nodig, de Basis Budget is in een lager aantal geselecteerd. Voor 2019 zijn 57 ziekenhuizen gecontracteerd voor Basis Budget.

  Heb je wel eens gekeken naar ZieZo? Dit is onze voordelige onlineverzekering. Scherpe premie en je kunt uiteraard je premie enorm flatteren als je houdt van een vrijwillig eigen risico. Hoeft niet, kan wel.

  Maak je een premieberekening? Je hebt nog even de tijd om te shoppen!

 • Offline

  Hoi,

  Ook voor mij geldt dat - vooralsnog - een ziekenhuis dat vorig jaar in ziezo zat, nu niet is gecontracteerd, nl UMC Utrecht. De specialistische zorg is niet zomaar beschikbaar in een ander z'huis.

  Wat mij enorm irriteert is dit jaarlijks terugkerende circus; weer vergelijken onder de kerstboom, leuk! Trek alles toch gelijk qua tarieven en premies.

  En waarom worden de onderhandelingen niet eerder afgerond, want men *weet* toch al een tijdje dat 2019 er aan komt? Dan hoeven we niet om 5 voor 12 te switchen. 

  Not amused!

  Groet,

  G :-(

 • Offline

  Hi Giordano,

  Natuurlijk waren we liever eerder klaar geweest, maar het is ook onze taak als zorgverzekeraar om goede afspraken te maken voor onze verzekeren. Mijn collega's van de afdeling zorginkoop zijn hier druk mee bezig. Ook met het UMC in Utrecht.

  De sluiting van MC Slotervaart en de doorstart van MC IJsselmeerziekenhuizen hebben grote impact op de zorg in de gehele markt.Daarom duurt het allemaal wat langer. Na het faillissement brak een onzekere periode aan waarin veel zorgaanbieders een afwachtende houding aannamen.


  Houd onze zorgzoeker in de gaten. Deze wordt dagelijks bijgewerkt.
  https://zorgzoeker.zilverenkruis.nl/

  Je kan ook onze contractmelder invullen. Wij sturen je dan zelf bericht als het UMC in Utrecht een contract heeft met ons.
  https://zorgverkenner.zilverenkruis.nl/contractmelder

  Groeten,

  Mouniim