inhuren persoonlijke verzorgster

Goedendag

Ik heb een vraag over het inhuren van een persoonlijke verzorgster.

Dit heb ik gedaan middels een informele PV,maar dit ging na korte tijd al fout.

Steeds excusses,andere uren komen dan de vaste uren,enz,enz.

Waar kan je eventueel een geschikte betrouwbare infomele PV inhuren,

waar doen jullie dit.

Ik zoek zelfs een huishoudelijke hulp voor 3 uur pw en een PV voor 7 uur pw,maar

zelfs dit is moeilijk te vinden in purmerend.

Sommige sites vragen 3,50 per uur extra bemiddeling vergoeding??

Dit hoeft van mij dus niet.

Continu een ander persoon hoef ik ook niet,aangezien dit een enorme impact heeft op

mijn dochter.Ze heeft MS,Hemicrania Continua,en al zoveel artsen,ziekenhuizen,

alarmsysteem,zuurstof thuis,Ergo thuis,enz.

Dus er zijn teveel bedrijven,instanties  en artsen in haar leven dat ik er niet nog meer bij hoef.

Is er geen site waar er speciaal voor dit onderwerp personeel is in te huren.

Joan

 • Je loopt tegen een hoop geregel aan, lees ik . Ik kan me voorstellen dat je daarbij best wat hulp en ervaring van anderen kunt gebruiken. Misschien zijn er mensen op de community die tips hebben. Voormalig community-lid of  hebben jullie misschien een tip waar Joan wat aan zou kunnen hebben? Ik neem zelf ook even contact op met een van onze zorgcoaches voor advies. Daar kom ik nog bij je op terug! 

 • Voormalig community-lid
  Voormalig community-lid

  Het is inderdaad heel lastig om hulp te vinden die bij de persoon past.

  U schrijft informele zorg te zoeken. Als dit niet uit de familie beschikbaar of mogelijk is zijn er bedrijven welke informele mantelzorg aanbieden. 

  Ik ga er voor het gemak vanuit dat u de beschikking heeft over een pgb. U kunt dan ook kiezen voor formele zorg. (..) Of klopt dit in uw situatie niet.

  Ik zelf geef mijn vrouw informele zorg vanuit de pgb welke mijn vrouw ontvangt. Zodoende heb ik geen ervaring met bedrijven welke informele zorg bieden.

 • Offline

  Beste ,

  Wat vervelend dat je niet de zorgverleners kunt vinden waar jij behoefte aan hebt. Wij hebben helaas geen lijsten met namen van betrouwbare, informele zorgverleners.

  Misschien kunnen de volgende websites je op weg helpen:

  www.nationalehulpgids.nl Hierop staan diverse organisaties en zzp-ers die hun diensten aanbieden.  Het is een soort marktplaats voor zorgprofessionals.

  Per Saldo De belangenvereniging voor mensen met een pgb.

  www.wehelpen.nl Hulp zoeken of aanbieden

  Je zou ook nog eens kunnen informeren bij het UWV. Soms hebben zij namen beschikbaar van potentiele zorgverleners.

  Huishoudelijke hulp is een voorziening vanuit de WMO. Misschien dat de gemeente je aan namen van zorgverleners kan helpen.

  Mocht je interesse hebben om de zorg in natura te krijgen, dan kunnen we je helpen bij het vinden van gecontracteerde thuiszorgorganisaties.

  Deze kun je ook vinden op onze website: zorgzoeker. En misschien is onze zilverkorting interessant voor je?

  Wil je graag dat we telefonisch met je meedenken, bel ons dan op ons telefoonnnummer: 071 751 00 98, maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur.  

 • Offline

  Goedendag

  bedankt voor jullie antwoorden,er is een indicatie ja,maar de PV die ik hiervoor had ingehuurd voldeed ineens ( na 6 weken al ) niet meer.

  Ze kwam die weken,maar daarna wilde ze op tijden komen die haar uitkwamen,dit kan dus niet,omdat wij vaste afspraken hadden gemaakt.

  vandaar dat ik een nieuwe zoek voor 7 uur pw.

  Ik dacht,mischien is hier ergens wel een betrouwbare site voor om iemand te vinden en in te huren.

  nationale hulpgids zie ik wel wat personen in purmerend staan.

  zal ik even in verdiepen.bedankt.

 • Beetje laat , maar ben toch benieuwd of je al iemand hebt kunnen vinden

  Vasten betrouwbare afspraken zijn zo ontzettend fijn!  Vergeet helemaal te vertellen dat wij ook dezelfde ervaring een keer hebben gehad ook met een informele hulp, die wilde gaan bepalen wanneer ik gewassen / verzorgt wilde worden .

  Beetje flexibel lukt soms wel , maar wil nog wel een beetje de regie houden ?

  Groetjes Mieke 

 • Ook ik ben benieuwd of je inmiddels een prettige oplossing hebt gevonden .

  Dit topic opent voor mij de ogen hoe complex het soms kan zijn om de zorg te vinden die bij je past. De formele wegen en loketten om zorg te vinden en aan te vragen zijn vaak wel bekend en eenvoudig te vinden. Maar blijkbaar is het soms een uitdaging om zorg te vinden die ook past bij je persoonlijke voorkeuren en verwachtingen - de 'zachtere' kant, zeg maar. Bijvoorbeeld dat er bij persoonlijke verzorging rekening wordt gehouden met vaste bezoektijden.

  Ik denk dat deze community een mooie plek is om jullie ervaringen en tips te verzamelen voor mensen die nog aan deze zoektocht moeten beginnen, of die ook niet helemaal tevreden zijn met de zorg die ze krijgen. Wat komt er allemaal kijken bij het inhuren van een persoonlijke verzorger? Wat kan je het beste doen? Welke opties heb je? Waar moet je op letten? Wat zie je gemakkelijk over het hoofd?

  , , Voormalig community-lid, als jullie meerdere praktische persoonlijke tips kunnen delen, die ook handig zijn om te weten náást de formele procedures, dan kan ik helpen een mooi samenvattend artikel te maken. Zo kunnen we mensen helpen die in dezelfde situatie komen en hier naar informatie zoeken. Idee?

 • Goedemorgen  , Voormalig community-lid,

  Soms is het niet makkelijk een passende hulp te vinden, die flexibel inzetbaar zijn! En mantelzorg is in deze tijd haast niet mogelijk omdat iedereen een baan heeft om het hoofd boven water te houden. Persoonlijk vind ik het heel fijn om nog een beetje onafhankelijk te zijn . En dat ben je totaal niet als de zorg via een instelling komt. Maak het nu mee met mijn man de zorg mag een uur eerder / later komen als op het schema wat je online kan zien staat. Maar hopelijk is deze zorg na de operatie niet meer nodig! 

  Bij een PGB moet jezelf de declaraties maken de uren op het sjablonen formulier verantwoorden , maandelijks het uitprinten ondertekenen en in ordners bewaren .

  in het begin lijkt dat een hele taak , maar hier wenden dat snel.

  Maak duidelijke afspraken met je verzorgster wat je verwacht! En neem een maand proef.

  Heb eenmaal iemand gehad die hier nog een client had , maar verder weg woonde . Dat was achteraf geen goede keuze. Omdat er gecombineerd moest worden. En dat er soms op kort termijn hulp nodig is , als er ongelukjes qua urine verlies o.i.d .

  Persoonlijk is mijn ervaring op site’s dat er veel zijn die snel een hoop willen verdienen en niet flexibel inzetbaar zijn. 

  Als jullie vragen hebben stel ze gerust. Hoop dat het duidelijk is.????

   

   

 • Voormalig community-lid
  Voormalig community-lid

  Ik wordt vermeld in het topic.

  Ik heb mij voorgenomen geen aktieve deelname meer te leveren aan de community van Zilveren Kruis.

  Groet, Eric.

 • Ik schrok even van je berichtje Voormalig community-lid. Omdat ik weet dat je veel contact hebt met mijn collega , ben ik gelijk naar haar toegelopen. Ze vertelde me dat zij al contact met je heeft. Pauline kennende heb je daar vast iets aan.

  Je geeft aan dat je geen actieve bijdrage meer wilt leveren. Als dat zo is, dan respecteren we dat natuurlijk. Persoonlijk vind ik jouw bijdragen erg waardevol. Ik hoop daarom stiekem toch dat je jouw ervaringen en kennis met ons blijft delen.

 • , dank je voor het delen! Ik heb nog wat vragen voor je, als je tijd hebt om die te beantwoorden.

  Stel dat iemand voor de allereerste keer persoonlijke verzorging thuis nodig heeft, wat is dan de belangrijke, eerste stap die deze persoon moet zetten? Waar begin je?

  Hoe heb jij de afspraken met de verzorger vastgelegd? Is een maand proef standaard, of moet je hier nadrukkelijk om vragen?

  Hoe heb je geleerd wat de beste manier is om PGB-declaraties te verwerken en administreren? Dat lijkt mij een hele taak. Heb je daar praktische tips voor, die andere mensen 1-2-3 over kunnen nemen?

  Je hebt het over websites van zorgaanbieders die niet flexibel zijn. Hoe herken je dat soort zorgaanbieders? En hoe vind je op het internet een zorgaanbieder die wél aan je wensen voldoet? Lees je reviews van andere cliënten, let je op een bepaald keurmerk, bel je op om een beeld te krijgen?

  Ik ben heel benieuwd!

  Veel sterkte voor jou en je man rondom de aankomende operatie!