Advies gevraagd na mislukte knie operatie

Wat zou u mij aanraden als je na een mislukte knie operatie niet goed meer kunt lopen en vaak valt? Mag niet meer fietsen en lopen word moeilijker omdat als ik loop die knie

 Te veel belast zelfs met een rollator!

 • Het geven van een advies hierover is een taak voor de dokter , een orthopeed of misschien een revalidatie-arts. U kunt ook denken aan een second opinion. Misschien is een heroperatie mogelijk. 

 • Offline

  Vervelend dat je operatie mislukt is . Mooi om te zien dat je opzoek gaat naar raad en advies. Hopelijk kunnen we je hier een beetje op weg helpen!

  Qua advies denk ik persoonlijk meteen aan wat schrijft. Zeker vanuit medisch oogpunt, bespreek het met een medisch specialist zoals een orthopeed. Bijvoorbeeld via een second opinion. Wil je daar meer over weten? Of hulp bij het zoeken van een dokter. Of het regelen van een second opinion. Laat het dan even weten Willy. Dan vraag ik onze zorgcoaches erbij voor extra hulp en informatie. 

  Misschien zijn er nog andere communityleden die met je mee willen denken!
  Ik verwijs daarom ook naar dit topic van een aantal jaar geleden. Waarin een aantal mensen ervaringen delen over een nieuwe knie of nieuwe heup operatie. Hier waren (helaas) ook wat mensen waarbij de operatie ook niet helemaal goed is gegaan. Misschien dat deze communityleden in het bijzonder nog iets kunnen toevoegen? Daarom haal ik jullie er even bij:  & 

  Ik zag ook je eerdere reactie in een ander topic. Waarin je vraagt of mensen raad weten met je probleem. Begrijp ik het goed dat je het hier over hetzelfde hebt? Laten we dat het advies en raad geven in dit topic bespreken. Ik voeg ook een kleine verwijzing toe in het andere topic. Dan houden we de onderwerpen duidelijk en gescheiden van elkaar. 

 • Offline

  De raad die u mij gaf voor een second opinien lijkt mij een goed idee ! En heb begrepen dat ik dan hulp van het zilveren kruis kon krijgen zal met de huis arts overleggen, hij heeft nog eenoperatie af geraden! Hartelijke groeten Willy Hesselink - Ziggers

 • Willy,

  ik geef nog wat achtergrond info over een second-opinion. 

  Volgens de wet moet je na een second opinion terug naar de oorspronkelijke hulpverlener. Als je het vertrouwen kwijt bent is dat vervelend. Dus zou je geen verwijzing voor een second opinion, maar een nieuwe verwijzing ivm knieklachten moeten vragen. De Maartensklinieken in Nijmegen staan goed bekend. 

  Verder biedt Zilveren Kruis zelf ook een second-opinion mogelijkheid aan. In het verleden heette dat Best Doctors, maar dat schijnt veranderd te zijn. Dan stuur je het schriftelijk dossier op en wordt jouw situatie op basis van de bestaande foto's en verslagen bekeken. Je gaat dus niet op consult. Deze second opinion schijnt volledig gratis te zijn? 

 • Offline als antwoord op willy1:

  Ik heb je laatste bericht verplaatst naar dit topic . Wat fijn dat de huisarts het niet afwijst. 

  Zo te lezen heb je nog een aantal vragen. Over hoe dit nu precies werkt, met die second opinion. Onze zorgcoach kan je daar het beste mee helpen. Ze zijn actief hier op de community, dus ik heb ze gevraagd om alvast naar jouw vragen te kijken. En je kan ze ook bellen, chatten of e-mailen. Wat werkt voor jou het beste Willy? Hier alvast een linkje met extra informatie over de zorgcoach, inclusief contact informatie: zorgcoach

  ik denk dat jij het hebt over een Second opinion door Royal Doctors. Als je een aanvullende verzekering hebt kan je daar ook gebruik van maken Willy! Ook hierbij kan de zorgcoach je verder helpen. 

  Ik ben benieuwd hoe het verder afloopt. Je ervaringen met de second opinion. En uiteindelijk wat je doet met je knie. Als het je wat lijkt, wil je ons dan op de hoogte houden hier in dit topic?  

 • , ik reageer op jouw opmerking Heb contact gehad met mijn huis arts over een second opinien ........ Maar ik wil niet graag weer naar HetGelreZiekenhuis Zutphen waar de fout is gemaakt.Zou graag hulp en raad van  het Zilveren Kruis ontvangenhoe nu verder! . 

  Je kunt kiezen wat je aan de huisarts vraagt. Je bent vrijer als je een nieuwe verwijzing ( dus geen second opinion) krijgt. Het nieuwe ziekenhuis heeft wrsch. jouw dossier uit het andere ziekenhuis nodig. Je kunt deze opvragen bij het ziekenhuis. Alle gegevens, inclusief X-foto's, uitslagen, operatieverslagen, kun je op CDrom laten zetten. Je hebt hier wettelijk recht op. Je moet dat altijd doen, ook als het andere ziekenhuis ze niet wil gebruiken.

  PS de mogelijkheid van een papieren second opinion via Zilveren Kruis lijkt me nuttig. Dat kan jou extra ondersteunende informatie geven. Ik hoop voor je dat dit binnen 1 à 2 weken geregeld is. Parallel kun je een alvast een afspraak maken bij een ander ziekenhuis. 

 • Offline

  Graag zou ik  wilen vragen met een second opinien te helpen door het zilveren kruis als ik graag naar de st Maartens kliniek wil in Nijmegen regelt het zilveren kruis dit dan of hoe? Groeten Willy Hesselink -Ziggers

 • Offline

  Moet ik de papieren opvragen aan het gelre ziekenhuis en fotos via internet ? Moet ik dan contact opnemen met de st Maartens kliniek of doen jullie dat? Groeten Willy Hesselink

 • Offline

  Willy, je maakt een hele goede keuze door te kiezen voor een second opinion bij de Sint Maartenskliniek. De kliniek is gespecialiseerd in (complexe) knieklachten.

  Er zijn verschillende manieren om je dossier over te dragen naar de Sint Maartenskliniek. 

  Zou je hiervoor contact op willen nemen met de Persoonlijke Zorgcoach? Ik help je graag verder! Je kunt de Persoonlijke Zorgcoach dagelijks van 08.00 tot 18.00 uur bereiken op 071-36 40 250. Je kan ook je nummer doorsturen in een persoonlijk bericht, dan neem ik contact met je op.

 • Ik wil graag van  ( expert van ZK) weten of , die niet meer terug wil naar haar orthopeed in Zutphen, gebruik kan maken van een second opinion bij de Maartensklinieken. In de polisvoorwaarden staat namelijk duidelijk dat de patient verplicht is om na die second opinion terug te keren naar de eerste behandelaar. 

  Mijn vraag is: wat is hiervan waar? In veel situaties wil men juist niet terug naar de eerste behandelaar, omdat er geen vertrouwen meer is in de eerste behandelaar.