Effect op de kwaliteit van de fysiotherapeut door patiënten met chronische indicatie.

Om het duidelijk te maken, Wil ik met mijn eigen beroepsgroep beginnen. Stel ik heb 4 moeilijk lerende kinderen in mijn groep, want die moet je tegenwoordig aannemen, en die scoren heel,laag op de  Cito, waardoor het niveau  van mijn groep, de school en mijzelf naar omlaag wordt getrokken, ben ik dan een slechte leerkracht.

Dus als een goede fysiotherapeut meerdere patiënten krijgt met een chronische indicatie, die hij eigenlijk niet kan genezen, maar ontzettend helpt om het lijf een beetje soepel te houden, staat er dan op zijn kwaliteitskaart dat hij een slechte therapeut is,of worden chronisch en niet chronisch niet op een hoop gegooid.

Zilveren Kruis kijkt blijkbaar erg kritisch naar het aantal behandelingen die een therapeut nodig heeft om een patiënt te genezen.  Logisch hoor, dat de kosten binnen de perken gehouden moeten worden, maar fysiopraktijken hebben misschien angst om chronische patiënten aan te nemen.

Ik zou dit graag duidelijk willen hebben.

Bovenliggend
 • Bedankt voor je toelichting . Jouw metafoor in jouw eerste bericht met het onderwijs maakt inderdaad goed duidelijk wat je bedoelt en kan ik nu nog beter plaatsen.

  De vraag die je stelt is erg inhoudelijk. Daarom heb ik de hulp van mijn collega's bij Webcare ingeroepen. Mijn collega   van Webcare komt nog terug op jouw vraag of een gemiddeld aantal chronische patiënten een (negatieve) invloed heeft op hoe wij, Zilveren Kruis, de fysiotherapeut of praktijk zien. 

  Je schrijft dat je inmiddels gepensioneerd bent. Op wat voor type school heb je les gegeven? Of, als je docent op een middelbare school was, in welk vak? Ik denk dat  je onderwijscarriere vast veel veranderingen hebt meegemaakt. Over meetbaarheid  van het onderwijs bijvoorbeeld? Hoe heb je dat ervaren? 

 • Dag allereerst dank voor je krititsche vraag, ik heb meteen mijn collega Zorginkoop fysiotherapie gemaild en jouw vraag voorgelegd

  Ben zelf ook heel benieuwd! Zodra ik meer weet zoek ik je op. 

  Hartelijke groet,

  Pauline 

Reageren Onderliggend
Geen gegevens