Vergoeding maagbandoperatie in Tilburg

Hi,

In verband met mijn overgewicht en lichamelijke klachten, heeft mijn huisarts heeft me aangeraden om een maagband te laten zetten en ik doorverwezen word.  Ze raadde me aan om naar ETZ TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg te gaan. Ik ben zelf via Zilverenkruis verzekerd met de basisverzekering: ZieZo Basis. Via de ZorgZoeker zag ik dat ETZ TweeSteden contractueel is verbonden met de ZilverenKruis.

Hoeveel bedraagt de vergoeding als de specialist groen licht geeft voor de maagbandoperatie?

Vriendelijke groeten,

Bloembol

 • Hallo, ik ben niet van zilveren kruis. Ik raad u aan om eerst zelf de verschillende mogelijkheden om af te vallen naast elkaar te zetten. Immers een maagband brengt toch risico's met zich mee. In de bijlage ziet u een overzicht van de mogelijkheden: https://www.bergmanclinics.nl/inwendige-zorg/gezond-gewicht/programmas-gezond-gewicht/vergelijking-behandelingen?gclid=CjwKCAiA8OjjBRB4EiwAMZe6y4smz1Z6SK6lmgdcx9ipZNBaa36sJ1-vtfJkYLj68qmlYIg1_IAgshoCPkAQAvD_BwE

  In 2019 kan de huisarts u ook verwijzen voor lifestyle advies, dat vergoed wordt onder de basisverzekering ( maar kost misschien wel eigen risico). PS ik ben niet van Bergmanclinics! 

 • Offline

  je wilt uiteraard goed weten waar je aan toe bent voor mogelijke vergoeding. Er is voor deze behandeling medisch specialistische zorg selectief gecontracteerd.
  In de zorgzoeker vind je geselecteerde ziekenhuizen onder maagverkleining bij obesitas. ETZ Tweesteden Ziekenhuis is gecontracteerd voor maagverkleining tbv gewichtsverlies voor o.a, ZieZo Basis.
  Je betaalt eigen risico over de kosten.

  Je arts bepaalt of je in aanmerking komt voor een operatie.
  Je arts bepaalt ook voor welke soort maagoperatie jij in aanmerking komt. Er zijn verschillende maagoperaties, je moet hierbij denken aan een maagband, maagverkleining (gastric sleeve) of maagomleiding. Om het helemaal volledig te maken: Wij vergoeden een maagballon niet. Een maagballon is een siliconen ballon die via de mond en de slokdarm in de maag wordt geplaatst. Een maagballon is geen verzekerde zorg.

  Om voor een operatie in aanmerking te komen, moet je aan aanvullende voorwaarden voldoen. Je hebt een BMI (Body Mass Index) van 40 of hoger. Of je hebt een BMI tussen de 35 en 40 en hebt ernstige problemen door het overgewicht die niet met medicijnen te behandelen zijn.  Je kunt het voor- en natraject vergoed krijgen.
  Het voor- en natraject wordt vastgesteld door het ziekenhuis en kan verschillende soorten zorg omvatten: Bezoek je een diëtist tijdens het voor- en natraject? Je kunt dieetadvisering vergoed krijgen. Ook hier betaal je eigen risico over de kosten. Bezoek je een psycholoog tijdens het voor-en natraject? Je kunt een psycholoog ook vergoed krijgen. Weer na betaling eigen risico.
  Wil je nog iets weten, neem contact op met onze Zorgcoach. Mijn collega's kunnen jou als je vragen hebt verder informeren.

  Heel veel sterkte, misschien zijn er andere forumleden die hun ervaring met je willen delen?