Frystyle libre

Waarom krygt niet iedereen frystylelibre.ik vind dat iedereen die prikt,heeft recht op.gr

 • Hallo  , dat is ook mijn mening. Helaas heef het Zorg Instituut Nederland ( ZINL) anders beslist. Je kunt de precieze inhoud van die beslissing nalezen op hun website: https://www.zorginstituutnederland.nl/publicaties/standpunten/2018/04/30/standpunt-flash-glucose-monitoring-freestyle-libre-bij-diabetes

  PS Vraag aan Zilveren Kruis: misschien kan de zorgverzekeraar via een speciale regeling in de zorgverzekering de freestyle-libre toch aan jou toekennen? Mocht die mogelijkheid ( voor uitzonderlijke situaties) er zijn, dan kan Zilveren Kruis dit aangeven en dan kun jij aan je diabetesverpleegkundige vragen om een gemotiveerde aanvraag te doen. ( of is dat al gebeurd en is dat afgewezen?) .

 • Offline
  Hallo,myn internist heeft een brief naar zilveren kruis gestuurd,ze heeft uigelegt over myn handicapt en alles,en toch is myn vraag afgewezen. Ik baal van.gr
 • Hallo  , in de afwijzingsbrief van Zilveren Kruis staat het postadres of het emailadres waar je jouw bezwaar kan heen sturen. Je kan dan tevens een verzoek doen voor coulance, dan wordt je brief ( of die van de internist)  extra goed bekeken. Voeg een kopie van de brief van de internist toe en jouw persoonlijke toelichting. Als dit hulpmiddel dan nog steeds wordt afgewezen, kun je in beroep gaan bij de SKGZ in Zeist. Ik raad zeker aan om dit te doen! Zeker als voor jou de bloedsuikerbepaling heel belangrijk is. Aangezien je dat niet zelf kan doen, is de Freestyle de enige oplossing ( of anders moet de Wijkzorg ingeschakeld worden, en dat is nog veel duurder) .

 • Offline
  Bedankt Fenna,ik heb cantact gehad met zilverenkruis om te vragen,waarom myn vraag is afgewezen, ze zegt dat ze geven alleen aan diabetes1,ik heb haar uitgelegt dat ik een handicapt ben,in myn rechthand,ze zegt tegen my,je mag ook by je benen prikken.ik was zo kwaad.ik heb een klacht ingediend by slag,en bewyzen gestuurd.gr
 • Dat heb je in principe goed gedaan,  . Je hebt alleen geen “ heroverweging” aan de SKGZ kunnen sturen, want die heb je alleen mondeling gehad. Je moet nog een keer een heroverweging bij ZK vragen. En dan natuurlijk schriftelijk. Ik denk dat ZK jouw probleem niet begrijpt? Wat ik heb begrepen is dat je geen vingers hebt, en daardoor de prikpen niet goed kunt bedienen. Jouw bezwaar moet daar terecht komen, waar het thuishoort, bij de afdeling die jouw aanvraag heeft afgewezen. Vraag om die heroverweging! 

 • Offline
  Ik heb alles uitgelegd,ik heb foto's van myn hand gestuurd,en toch afgewezen.ik stuur een foto van myn hand.
 • Offline als antwoord op feina:

  Goedemorgen

  Leuk dat je ons hier weer opzoekt op het forum. Ik begrijp dat je baalt dat de aanvraag is afgewezen. 

  Je kan hierover een klacht bij ons indienen. Begrijp ik goed dat je dat nog niet hebt gedaan? Via deze link kan je de klacht melden: https://www.zilverenkruis.nl/Consumenten/contact/Paginas/klachtenprocedure-zorgverzekering.aspx

  Binnen 5 werkdagen ontvang je een bevestiging en binnen 10 werkdagen een inhoudelijke reactie op de klacht. 

  Via de bovenstaande link lees je alle informatie over onze klachten procedure. We leggen daar ook uit welke vervolgstappen er mogelijk zijn als er een beslissing wordt genomen waar je het niet mee eens bent. 

  Kan je hiermee verder denk je? Zo niet, laat het me gerust weten. 

  Groeten, Sylvana

 • Beste  , beste ZK,

  Ik heb de klachtenbrochure gelezen en daar vielen mij twee zaken op:  wil bezwaar maken, maar bij ZK zou dit een klacht zijn? 

  En om een heroverweging te ontvangen moet ze eerst een klacht hebben ingediend, dus dit zou betekenen dat ze nog twee stappen moet passeren vóórdat ze de SKGZ kan inschakelen. Dat lijkt me overdreven. 

  In een geval als dit, namelijk een afwijziging op een ( machtigings-)aanvraag moet direct een heroverweging aangevraagd kunnen worden. Een heroverweging is namelijk niets anders de vraag bekijk het alsjeblieft nog een keer en voorzie me van een schriftelijk gemotiveerd antwoord, alvorens ik de SKGZ inschakel. Ik heb ook vergeleken met een andere zorgverzekeraar, de Amersfoortse. Bij hen is er wel een éénstaps-bezwaarmogelijkheid. ( zie hieronder). Deze is bovendien gemakkelijker te vinden op de website. 

  Wat is jullie reactie? 

  • Je aanvraag is afgewezen. Wat nu?

   Je kunt altijd een verzoek om ‘heroverweging’ aanvragen als je nieuwe aanvullende informatie hebt. Wij bekijken dan nogmaals je aanvraag. Controleer van tevoren samen met je zorgaanbieder of er aanvullende informatie nodig is om je aanvraag te kunnen heroverwegen. 

 • Offline als antwoord op meryeme123:

  Dag Feina,

  Wanneer je als verzekerde het niet eens bent met een beslissing, kan je een klacht indienen. Vervolgens beoordelen we die klacht. Als we de klacht afwijzen, kan je om een herbeoordeling vragen. Wanneer we ook die herbeoordeling afwijzen, kun je naar het SGKZ. 

  Dit is de juiste volgorde voor de klachtenprocedure. Het is namelijk ook heel goed mogelijk dat we de klacht al bij de eerste keer wel goedkeuren. 

  , had je al een klacht bij ons ingediend? Of heb je alleen nog met onze klantenservice gebeld?

  Groeten,

  Bas

 • Offline
  Hallo,ik heb woensdag een klacht ingediend,maar ik kryg nog niet een bevestiging