Vergoeding incontinentiemateriaal

Hallo,

Ik heb sinds kort incontinentiemateriaal nodig doordat ik na een operatie last heb van urineverlies. Nu kwam ik dit blog tegen met een overzicht van vergoedingen bij allerlei verzekeraars. Hier staat dat Zilverenkruis maar € 15 vergoed per jaar, klopt dat wel?? 

www.hulpmiddelonline.nl/.../

Groetjes,

Petra

 • hoi  ,


  gelukkig klopt het niet,
  de €15 vergoeding per jaar geldt alleen voor Zelfhulpprogramma IncoCure,
  voor incontinentiemateriaal geldt voor Basis Budget / Basis Zeker / Basis Exclusief: 100% dekking bij gecontracteerde zorgaanbieder
  https://zorgzoeker.zilverenkruis.nl/
  hier kun je een gecontracteerde zorgverlener vinden bij jou in de buurt

  https://www.zilverenkruis.nl/consumenten/vergoedingen/Paginas/Incontinentie-absorptiemateriaal.aspx

  groet mike

 • Hi Petra,

  Incontinentiemateriaal met een verwijzing wordt vergoed uit de basisverzekering. De leverancier bepaalt samen met jou wat en hoeveel je nodig hebt. Deze kosten komen wel eerst ten laste van je eigen risico als deze nog niet is voldaan. De leverancier doet de beoordeling. Als het gaat om tijdelijke incontinentie is er geen vergoeding mogelijk uit de basisverzekering.

  https://www.zilverenkruis.nl/consumenten/vergoedingen/Paginas/Incontinentie-absorptiemateriaal.aspx

  Je kunt naar een apotheker of een medisch speciaalzaak die incontinentiemateriaal levert. In onze zorgzoeker als je zoekt op incontinentiemateriaal kun je zien met welke zorgverleners wij een contract hebben. Bij een zorgverlener waar wij afspraken mee hebben is er geen vooraf toestemming nodig. Kies je voor een zorgverlener waar wij geen contract mee hebben vergoeden wij minder en is er wel vooraf toestemming nodig.

  https://zorgzoeker.zilverenkruis.nl/

  Uit de aanvullende verzekering 2 t/m 4 sterren is de vergoeding inderdaad maximaal € 15,- per kalenderjaar voor advies op maat als je gaat naar IncoCure. Hier heb je geen verwijzing voor nodig en kun je direct een afspraak mee maken.

  https://www.zilverenkruis.nl/consumenten/vergoedingen/Paginas/IncoCure.aspx

  Meer informatie hierover vind je ook op de website van IncoCure.

  https://www.incocure.com/incontinentie/zelfzorg.html#kosten

  , bedankt voor je antwoord.

  Groeten,

  Mouniim