Vergoeding andere tandarts

Mag je ook bv een kroon of facing laten plaatsen bij een andere tandarts dan waar je ingeschreven staat, met als reden dat dit behoorlijk scheelt in de kosten. Valt dit dan wel onder mijn 3 sterren tandarts dekking?
 • Dat mag. Maar wist je dat de tandartstarieven voor alle tandartsen hetzelfde zijn? 

  De tandarts moet wel een factuur leveren met de nederlandse tandartscodes erop.

 • Goedemiddag Netty,

  Allereerst van harte welkom op de community. Leuk dat je ons hier hebt gevonden. 

  Je kan inderdaad gewoon naar een andere tandartspraktijk voor een behandeling. Zoals Feina in haar bericht aangaf zijn er inderdaad vastgestelde tarieven voor behandelingen. Het zou in principe dus geen verschil mogen maken of je het bij jouw eigen tandarts laat doen of ergens anders. Heb je bij beide tandartsen een begroting opgevraagd en waar zit het verschil dan in als de kosten bij de een hoger zijn dan bij de ander? We hebben op onze website een rekentool waar je de behandelcodes kan invoeren. Je ziet daar dan de vergoeding per tandartscode. 

  Laat het ons gerust weten als je nog vragen hebt, Netty! We helpen je graag verder op weg.

  Groet,

  Jasper

 • Ik wil toch nog even reageren. Het klopt dat de tandartstarieven in Nederland gelijk zijn. Wel kan er een verschil zijn in de techniekkosten zoals deze berekend worden. Dat kan komen doordat de tandarts stukken in eigen beheer maakt of door de materialen die gebruikt worden gemaakt door de tandtechnieker. Het is dus altijd goed om de prijzen bij de verschillende tandartsen te vergelijken.