Waarom staat er "verstrekkingen apotheek" op mijn declaratie-overzicht?

Je krijgt een rekening voor het eigen risico. Niet fijn, maar het hoort erbij. Wel even checken waarvoor het is. “Verstrekkingen apotheek”, ja, maar wat was het dan? En waarom staat er geen naam van het medicijn op je nota?

De term “verstrekkingen apotheek” is onze term voor privacygevoelige medicijnen

Van een aantal medicijnen is de naam privacygevoelig. Een bekend voorbeeld is de anticonceptiepil. Sommige (vooral jonge) vrouwen willen niet dan hun ouders (die vaak nog de premie betalen) weten dat zij de pil slikken.

Er zijn nog veel meer medicijnen waarvan de naam op privacy-redenen niet op het declaratie-overzicht mag staan. Dat betekent niet altijd dat je het medicijn ook gebruikt voor een aandoening waarbij privacy belangrijk is. Soms wordt een medicijn namelijk voor verschillende aandoeningen gebruikt.

Wat kun je doen als je niet weet welk medicijn op die dag voor jou geleverd is?

 Je kunt de naam van het medicijn zelf niet zien. Ook nog niet in Mijn Zilveren Kruis. We zijn wel bezig om te zorgen dat je het daar kunt zien. Het kan wel handig zijn om even in Mijn Zilveren Kruis te kijken naar declaraties rond dezelfde datum. Als je een bezoek aan de huisarts ziet, dan weet je soms weer welk medicijn er was voorgeschreven.

Weet je ook zo niet welk medicijn er geleverd is? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen je vertellen om welk medicijn het gaat. Dat vertellen we alleen aan jou zelf, niet aan bijvoorbeeld familieleden. Wil je dat iemand anders voor jou contact kan opnemen? Regel dan een machtiging.

Heb je hierover vragen of suggesties? Laat het ons weten in dit forumtopic.

Nog geen lid van de Community? Registreer je dan snel en eenvoudig.