Waarom staat er "verstrekkingen apotheek" op mijn declaratie-overzicht?

Je krijgt een rekening voor het eigen risico. Niet fijn, maar het hoort erbij. Wel even checken waarvoor het is. “Verstrekkingen apotheek”, ja, maar wat was het dan? En waarom staat er geen naam van het medicijn op je nota?

De term “verstrekkingen apotheek” is onze term voor privacygevoelige medicijnen

Van een aantal medicijnen is de naam privacygevoelig. Een bekend voorbeeld is de anticonceptiepil. Sommige (vooral jonge) vrouwen willen niet dan hun ouders (die vaak nog de premie betalen) weten dat zij de pil slikken.

Er zijn nog veel meer medicijnen waarvan de naam op privacy-redenen niet op het declaratie-overzicht mag staan. Dat betekent niet altijd dat je het medicijn ook gebruikt voor een aandoening waarbij privacy belangrijk is. Soms wordt een medicijn namelijk voor verschillende aandoeningen gebruikt.

Wat kun je doen als je niet weet welk medicijn op die dag voor jou geleverd is?

 Je kunt de naam van het medicijn zelf niet zien. Ook nog niet in Mijn Zilveren Kruis. We zijn wel bezig om te zorgen dat je het daar kunt zien. Het kan wel handig zijn om even in Mijn Zilveren Kruis te kijken naar declaraties rond dezelfde datum. Als je een bezoek aan de huisarts ziet, dan weet je soms weer welk medicijn er was voorgeschreven.

Weet je ook zo niet welk medicijn er geleverd is? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen je vertellen om welk medicijn het gaat. Dat vertellen we alleen aan jou zelf, niet aan bijvoorbeeld familieleden. Wil je dat iemand anders voor jou contact kan opnemen? Regel dan een machtiging.

Heb je hierover vragen of suggesties? Laat het ons weten in dit forumtopic.

Nog geen lid van de Community? Registreer je dan snel en eenvoudig.

Bovenliggend Reageren
 • Offline als antwoord op Michelle:

  Voor een juiste levering van medicijnen zou het wenselijk zijn om de volledige namen te vermelden.
  Reden:
  1. Hier kun je de apotheek controleren of hij de juiste naam en aantallen declareert
  2. Mocht dit te prive worden kan er voor gekozen worden om de digid met sms code hiervoor te gaan
      gebruiken.
  3. De cliënt wil graag weten wat de apotheek levert.
  4. Alleen verstrekkingen apotheek is daardoor onvoldoende gegeven.

Onderliggend
 • Offline als antwoord op kgbs:

  Hey Kgbs, ik kan mij vinden in jouw reactie! Zoals Sophie al aangeeft zijn we bezig om er voor te zorgen dat je in elk geval via het klantdomein door middel van de inlog met je DigiD wel deze gegevens kunt inzien. Zou jij het in dat geval belangrijk vinden dat er een dubbele controle plaatsvindt door een SMS controle?

 • Offline als antwoord op Michelle:

  Als zilverenkruis hiervoor zou kiezen heb ik daar geen bezwaar tegen.

  Bij verzekeraar ONVZ is het algemeen om in te loggen via DGID met SMS code.
  Hierbij zagen we alle genoemde handelingen volledig staan.
  zodat eigen controle mogelijk was.

 • Offline als antwoord op kgbs:

  Beantwoorden met toevoeging van sms code lijkt me te overdreven. Bovendien zegt zilveren kruis in het ene geval doen we dit ivm privacy maar als ik een declaratie indien door te uploaden kan ik de uitkomst alleen maar zien door naar de inlog van mijn man te gaan om daar te zien of alles goed gegaan is. Hoezo privacy.

 • Offline als antwoord op wwcm:

  Een sms code vind jij dus niet noodzakelijk! Duidelijk punt. Bedankt voor je bijdrage!

  Ik snap niet helemaal wat je bedoelt wwcm met je opmerking over het indienen van een declaratie. De afhandeling van een declaratie kan jij inderdaad niet zomaar inzien wanneer het om een nota van je partner gaat. Bedoel je met je berichtje dat je dat graag anders zou willen doen?