Wanneer is het verstandig om Dokter Google te raadplegen?

Google jij weleens een vraag over je gezondheid? Bijvoorbeeld omdat je niet kunt verklaren waarom je druk op de borst voelt of waar je hoofdpijn vandaan komt. Je bent niet de enige. Maar liefst 1 op de 20 online zoekopdrachten is medisch-gerelateerd. Soms kunnen mensen echter doordraven in hun zelfdiagnose. Zij maken zichzelf dan onnodig bang door het internet af te zoeken naar een ernstige oorzaak van een onschuldig pijntje.

Wanneer vind jij het verstandig om op internet te zoeken naar medische informatie? En hoe pak je dit aan?

beternaardedokter.png

 • Uiteraard kan het internet geen enkele arts vervangen. 

  Daarom bezoek ik EERST de huisarts als ik klachten heb.

  Daar laat ik me uitgebreid informeren en thuis zoek ik dan op mijn gemak en met behulp van steekwonden meer informatie op op internet. 

  Google ook regelmatig mijn medicijnen. 

  Ben geen doe-het-zelver waar het mijn gezondheid betreft maar vind het belangrijk om er meer over te weten. 

  Bezoek dan bijvoorbeeld lotgenoten sites,  stel daar eventueel vragen;  zij zijn de ervaringsdeskundigen. 

  Ook wil ik een goed onderbouwde eigen mening hebben en zo mee kunnen denken over een behandelplan. 

  Het gaat wel over mijn lijf en mijn gezondheid! 

 • Offline als antwoord op marike2312_:

  Hoi Marike, allereerst welkom op de community! Zie dat je je weg op de community al goed hebt gevonden. zal dat leuk vinden om te zien! ( en ik natuurlijk ook;) )

  Fijn dat je zo je manieren hebt gevonden om het internet te gebruiken maar dit wel voor jezelf op een fijne manier gebruikt. Kan mij voorstellen dat sites met lotgenoten erg kunnen helpen. Ik merk bij mezelf dat het zoeken naar medische informatie terwijl ik zelf nog geen duidelijkheid heb juist voor onrust zorgt. Voor jou zit het dus ook meer in achteraf meer verdieping zoeken zodat je goed het gesprek aan kunt gaan?

  Toevallig het blog op de community gezien?

 • Voormalig community-lid
  Voormalig community-lid

  Oud topic maar toch even reageren.

  Ik gebruik Google regelmatig. Zo gebruik ik Google vaak om medische termen in brieven van de artsen te verduidelijken.

  Ik gebruik de zoekfunctie ook naar aanleiding van gezondheidsklachten welke mijn vrouw heeft. Hierdoor ben ik een aantal jaren in gevecht geweest om mijn vrouw een neuropsychologisch onderzoek te laten ondergaan. En het bleek dat ik gelijjk had. Ondertussen is mijn vrouw onder behandeling van een Geriater. 

  Wat ik persoonlijk wel vind is dat je niet alles voor waar moet nemen wat er te vinden is. Het gezonde verstand gebruiken.

 • Offline

  Ha Voormalig community-lid, mooi om te zien hoe je zelf de regie in handen neemt met behulp van informatie op internet. En dat je tegelijk weet niet alles blind te moeten geloven. Zo zie ik het persoonijk ook: het zijn brokjes informatie die je verzamelt, maar daarna moet je zelf nog bedenken wat al die informatie tezamen nu zegt.

  Ik ben blij om te lezen dat jij je vrouw hiermee hebt kunnen helpen.

 • Het internet kan natuurlijk geen arts vervangen !.

  Maar kan geen kwaad om ergens naar/ over te zoeken.

  Zolang je niet op de stoel van de arts gaat zitten en alles gelooft wat andere schrijven .  Tegenwoordig zijn artsen ook heel anders dan vroeger . Vroeger keek je tegen hun op , en wat de arts zei was waar ? tegenwoordig is dat gelukkig wel anders . En artsen zijn ook maar mensen , en mensen maken nu eenmaal wel eens fouten .?