Grensarbeiders

Beste zilverkruis

Ik ben Belg en grensarbeider. Vanuit mijn werk in Nederland moet ik mij, volgens Europese regels, verplicht verzekeren bij een Nederlandse zorgverzekeraar. Deze verzekering is voor mij enkel een kost omdat al mijn ziektekosten al gedekt zijn vanuit mijn Belgische ziektekostenverzekering. Vandaar zoek ik ook dit jaar naar de beste aanbieding met maximale vrijstelling, en dat zijn jullie met de verzekering ZieZo voor 71.95 (885 euro vrijstelling).

Het levert jullie dus enkel 71.95 euro winst op per maand en voor mij slechts 71.95 euro verlies, declareren in Nederland heb ik in de afgelopen 18 jaar nog nooit gedaan, wel in Belgie...

Ik zou graag op jullie aanbieding voor 2017 willen ingaan maar er is 1 puntje dat niet werkt:

Ik kan als niet-Nederlander geen DigiD aanvragen en dit is blijkbaar de enige toegang tot deze verzekering. 

Is hier geen workaround voor te verzinnen voor de 15000 potentiele nieuwe klanten?

Mvg

Arne Callebert

 • , bedoel je misschien BSN in plaats van digid?

  (PS : hoe is het mogelijk dat je dubbel betaalt? Ik was altijd in de veronderstelling dat je via een bepaald formulier van de Nederlandse zorgverzekering gratis zorg in België kan krijgen? 

  Of heb ik het nou helemaal fout? )

  ik zag dit op internet: 

  Aansluiting bij het Belgische ziekenfonds of niet

  Wat daarnaast nog handig is om te weten is dat als je kiest voor een restitutiepolis, je voor de in België verstrekte zorgverlening niet meer aangesloten hoeft te zijn bij een Belgisch ziekenfonds. Echter moet je, als je hebt gekozen voor een naturapolis en vrije artsenkeuze wilt, aangesloten blijven bij een Belgisch ziekenfonds. In dat geval zal de Nederlandse zorgverzekeraar je het S1 formulier toesturen, dat je moet invullen en sturen naar het Belgische ziekenfonds.

 • Offline

  Beste Feina, Een BSN nummer heb ik, dat is dan weer verplicht als je in Nederland werkt en dat wordt geregeld door de werkgever... Een DigiD heb ik niet en kan ik niet krijgen... de voorwaarde is Nederlander zijn...

  Ik hoef niet verplicht 2x te betalen, ik kan ook alleen i Nederland een zorgverzekering nemen maar dat is nog veel duurder... In Belgie betaal je maar 5 euro per maand en krijg je alles (gedeeltelijk) terug, ook tandarts, fysio,... Dus is max vrijstelling en goedkoopste verzekering in NL de beste oplossing voor mij...

 • Offline als antwoord op arne:

  Hoi Arne, 

  Ik kom er op terug bij je. Ik ga er achteraan om te vragen hoe wij  je aanmelding bij Ziezo kunnen aanbieden met je buitenlandse woonadres.

  https://www.zilverenkruis.nl/Consumenten/service/buitenland/paginas/wonen-werken-studeren.aspx

 • Offline

  Hoi  leuk dat je de community hebt gevonden om je aanmelding te bespreken.

  De aanmelding voor Ziezo kun je mailen naar ons:  zk.nl/email

  Omdat je een buitenlands woonadres hebt lukt dit niet online. Mijn collega's van de afdeling polisservice gaan aan de slag om een polis voor je starten.

  We sturen je een E 106 (S 1) formulier. Dit is het verdragsformulier voor inschrijving in het woonland ten laste van Nederland. 
  Met het formulier kun je in België aantonen dat jij n het werkland (in dit geval Nederland) al premie betaalt. De premieplicht in België komt hiermee te vervallen. 

   

  Heb je vragen, laat het ons weten.  Is je polis actief kun je jouw  verzekeringsvragen telefonisch stellen of per mail. We helpen je graag verder.

  Is het zo duidelijk voor je?

 •  schreef : De aanmelding voor Ziezo kun je mailen naar ons: zk.nl/email. 

  Moet de aanmelding nog bepaalde gegevens bevatten? Moet het formulier eerst op de website ingevuld worden, daarna in pdf gezet, en deze als bijlage meesturen met de mail? 

  Ik heb een screenprint van de email toegevoegd een een bijlage met een verzonnen aanmelding.

  attachments.zip
 • Offline als antwoord op feina:

  , op dit moment kan de aanmelding voor Ziezo met een buitenlands adres alleen telefonisch. We werken aan de oplossing om dit ook online mogelijk te maken. 

 •  , maar wat bedoel je dan met zk.nl/email in jouw eigen reactie van twee dagen geleden? ( woe 23 november 2016). 

 • Offline als antwoord op feina:

  Hi Feina,

  Inderdaad tegenstrijdig. Ik heb het antwoord van Pauline aangepast. Op dit moment is er nog alleen een telefonische aanmelding mogelijk. We werken aan een oplossing hiervoor.

  Dank voor je oplettendheid.

  Michiel

 • Beste,

  Ik heb hetzelfde probleem.

  Ik ga vanaf 1 april ook werken in NL en heb ook een basis zorgverzekering nodig.

  Kan u me even contacteren want betreft een specifieke situatie...

  alvast bedankt,

  Matthias Goossens

 • Algemene informatie : 

  http://www.go-euregio.nl/sites/default/files/Ziektekosten.pdf

  http://www.grensinfo.nl/gip/de/index.jsp?referer=%2Fgip%2Fde%2F ( Duitstalig)

  of

  http://www.grensinfo.nl/gip/nl/index.jsp?referer=%2Fgip%2Fnl%2F ( Nederlandstalig)

  PS heb je gezien dat de Ziezo -verzekering ( ook van Achmea/Zilveren Kruis) voordeliger is , maar niet online is af te sluiten?