Vervoerkosten voor kankerpatiënt!

Goedendag,

Een kankerpatient (34jaar oud) is bij zilverenkruis verzekerd. hij moet regelmatig naar het ziekenhuis . hij krijgt maar 50 euro van SoZa&W per week om ervan te leven. Hij woont in rotterdam oost en moet naar rotterdam zuid ( daniel d.H). de reis is hem te duur. Socialedienst schijnt niet geinteresseerd te zijn in zijn situatie . hij kan niet meer de reiskosten betalen en dus ONibehandeld te blijven!!

Hij heeft adenocarsinoom met uitzaaiingen in de hersenen. Na een hersen peratie moet hij nog  radiotherapie, chemotherapie en een lobectomie ondergaan! hij heeft veel pijn .....

Kan de zorgverzekering de vervoerkosten voor hem betalen?  

Dank  u voor uw reactie

 • Offline

  Hoi

  Wat een heftige situatie zeg!  Mooi om te zien dat je hem helpt hiermee.

  Ik wil jullie graag verwijzen naar onze vervoerslijn. Daar kunnen ze beoordelen of dat er een vergoeding mogelijk is en daarvoor dan meteen de machtiging geven. Ze kijken ook samen met hem wat er mogelijk is. Bijvoorbeeld: taxi vervoer, eigen vervoer (kan ook via iemand anders) of openbaar vervoer.
  Toevoeging: Neem altijd van te voren contact op met de vervoerslijn, voor deze vergoeding is namelijk vooraf toestemming nodig. 

  Hier alvast wat handige informatie: 

  Linkje naar de vergoeding op de website: Zittend ziekenvervoer

  Telefoonnummer vervoerslijn: 071 - 365 41 54 (werkdagen van 8:00 tot 18:00 uur).

  Als jullie de vervoerslijn bellen, zorg dan dat jullie de volgende gegevens bij de hand hebben: 

  periode dat er vervoerskosten gemaakt worden (behandeldata), vertrek en aankomstadres en soort behandeling. Dan kunnen ze jullie meteen verder helpen! 

  Laat hier gerust even weten hoe het gesprek is gegaan en wat er mogelijk is voor hem! 

  Dit is in ieder geval wat er in de verzekering zit. Misschien hebben andere leden nog tips voor iemand in deze situatie? 

 • Ter verduidelijking. De voorwaarden voor de vergoeding staan in de polisvoorwaarden van de basis- en van de aanvullende verzekeringen ( drie sterren en hoger). Klik http://www.zilverenkruis.nl/VergoedingenDownloads/Voorwaarden-2017-Basis-Budget-Zeker-Exclusief-90482.pdf . Het betreft pagina 35 artikel 19.2. ( basisverzekering) en pag. 59 ( aanvullende verzekering vanaf drie sterren). Ik heb pagina 35 als bijlage toegevoegd en de belangrijke onderdelen aangestreept. Uw kennis heeft kans dat er dus vergoeding vanuit de basisverzekering mogelijk is ( tijdens de bestralingen) en vergoeding vanuit de aanvullende verzekering ( mits hij drie sterren heeft). 

  De vervoerslijn bepaalt òf u vergoeding krijgt en waarvoor ( taxi of openbaar vervoer of vergoeding prive-auto). Als het volgens de voorwaarden van de basisverzekering vergoed kan worden , dan gaat de basisverzekering vòòr. Dit betekent wel dat de eerste €100 per jaar zelf betaald moeten worden ( eigen bijdrage: dit is niet hetzelfde als eigen risico: dit komt ebovenop het eigen risico). De basisverzekering betaalt alleen voor vervoer ivm radio- of chemotherapie, dus niet voor bezoeken ivm consulten? ( vraag !)

  U moet van tevoren  toestemming hebben gekregen, dus als u achteraf om vergoeding vraagt, krijgt u deze niet. 

  Verder kan de Gemeente misschien helpen dmv individuele bijzonder bijstand. 

 • Offline als antwoord op feina:

  Goede toevoegingen Feina! 

  Ik pas het even aan in mijn 1e reactie, zodat het duidelijker is dat iemand van te voren contact op moet nemen met de vervoerslijn.