Knie klachten en acupunctuur

had last van knie foto's gemaakt eindkonklusie nieuwe knie dus opereren 

mijn vraag was ben ik dan van de pijn af waar op de dokter andwoord dat ik het niet snapte.

ben toen naar een erkende acupuntuur dokter gegaan heb 12 behandelingen gehad

en loop weer goed, wand het kwam van mijn rug die pijn  De prijs 500,00euro

in het ziekenhuis had de operatie wel 4000,00 euro gekost met nazorg.

maar ben in het ziekkenhuis wel mijn eigen bijdrage kwijt 

 • Offline

  Bedankt voor het delen van jouw ervaring . Begrijp ik nu goed dat je van de pijn af bent door de behandelingen bij de acupuncturist? Dat is geweldig om te lezen natuurlijk maar ik kan mij voorstellen dat je nu vraagtekens hebt bij het advies van jouw arts. Heb je dit nog met de arts besproken? Ik kan mij ook heel goed voorstellen dat eigen risico betalen in deze situatie extra vervelend is. 

 • Hai Jaap,

  Goed om te lezen dat de pijn na de acupunctuur weg is.

  Begrijp ik goed dat jouw pijn eigenlijk uit de rug kwam en dat daardoor de klachten aan je knie zijn ontstaan. Ik vraag dit voornamelijk uit eigen belang. Zelf heb ik last van een versleten knie en ik zou om pijn vrij te moeten zijn eigenlijk ook een kunstknie moeten hebben. De orthopeed vindt mij daar nog te jong voor en mij is daarom geadviseerd om zo lang mogelijk door te gaan met mijn huidige knie en proberen de knie zoveel mogelijk te ontlasten om de klachten zo klein mogelijk te houden. Als een bezoek aan de acupuncturist voor mij hetzelfde resultaat zou hebben zou ik dit ook wel zelf willen overwegen.

  Ik hoop daarom op een reactie. En sterkte met je knie.

  Ron Burgers

 • Ik vind dat Zilveren Kruis, mèt toestemming van de verzekerde, vaker de artsen moet controleren! Het is voor de patient te moeilijk, om over zoiets in gesprek te gaan met de specialist. 

 • Offline als antwoord op feina:

  Ik snap niet helemaal wat je bedoelt. We helpen onze verzekerden door de 'Beter naar de dokter'-campagne en artsen krijgen gespreksvaardigheden als onderdeel van hun studie. Vind je dan dat wij af en toe moeten controleren of de uitleg van een arts duidelijk genoeg is? Is dat niet in eerste instantie aan de zorginstelling zelf, en daarna aan de patiënt als hij of zij iets niet snapt, om dat aan te geven? Wat is er volgens jou dan precies te moeilijk?

 • Ik vind dat verhaal halen bij een dokter soms de taak is van de zorgverzekeraar. Als het gaat om de prijs en de ( juiste ) behandeling . De zorgverzekeraar moet ingrijpen als een rekening te hoog is of als duidelijk een verkeerde behandeling is gegeven of voorgesteld. Op dit forum raadt ZK vaak aan om er met de arts over te praten, ook waar dat gaat om zaken die de zorgverzekeraar m.i. aangaan. Zelden neemt ZK deze taak over, dit zou meer moeten gebeuren ( wel graag met toestemming van de verzekerde). 

 • Offline als antwoord op feina:

  Volgens mij zijn de rollen en verantwoordelijkheden binnen het zorgstelsel complexer dan dat en op verschillende plekken belegd. Wij voeren vanuit onze rol binnen het stelsel een aantal controles uit. Binnen de materiële controle bekijken of een behandeling daadwerkelijk heeft plaatsgevonden en of dat dat, gezien de gezondheidstoestand van de verzekerde, ook de juiste behandeling was. We vergelijken ook de declaraties van verschillende zorgverleners en gaan in gesprek over relatief grote afwijkingen die we tegenkomen. In een situatie zoals die van zou volgens mij een second opinion een optie zijn. 

  We kunnen niet bij elk gesprek tussen een verzekerde en een arts aanwezig zijn. Vandaar ook het initiatief 'Beter naar de dokter', om op die manier onze klanten met raad en daad bij te kunnen staan op relevante momenten. Als het gaat om foutieve declaraties nemen we het ook regelmatig over van de verzekerde. Alleen bij twijfel over of de voorgestelde behandeling de juiste is, zoals in het geval van Jaap, is er nog niets gedeclareerd en lijkt mij het gesprek voeren met de arts iets wat een verzekerde op zo'n moment het beste zelf kan doen. Om helder te krijgen wat de diagnose is en hoe de voorgestelde behandeling eruit ziet en wat dan de uitkomst zal zijn. En ook om eventueel aan te geven dat je als verzekerde een second opinion wenst.

 • Offline

  Beste Jaap de Koning,

  Wat fijn dat de pijnklachten zijn verdwenen!!

  En een operatie nu nog even niet aan de orde is.

  Ik wil je wel meegegeven als er een volgende keer weer een situatie ontstaat waarbij je geen antwoord krijgt op de vragen die je stelt aan een arts/ of vergeten bent te vragen aan een arts. Je altijd via onze website een 2e arts online kan raadplegen. Dan krijg je binnen 3 dagen online antwoord op al je vragen.

  Bij twijfel aan een diagnose kun je met verwijsbrief van je eigen arts of van je huisarts altijd een second opinion laten doen door een andere specialist.

  U kunt voor hulp bij een keuze van een second opinion altijd mijn team Zorgcoach raadplegen. Ons telefoonnummer vind je op de website. En vind je online makkelijker via de chat zijn wij ook bereikbaar. Wij denken graag met je mee!

  Groetjes Cindy

  Zorgcoach

  Zorgcoach