Verschil tussen de basisverzekeringen van Zilveren Kruis.

Voormalig community-lid
Voormalig community-lid

Goedemorgen, ik vraag mij af wat het verschil is tussen de basisverzekeringen van Zilveren Kruis. Is het enige verschil dat je bij de goedkoopste niet mag kiezen en bij de andere wel of is er meer verschil? Ik zag n.l. dat het veel geld scheelt per maand aan premie. Ben dus benieuwd waar dat door komt. En krijg je bij de goedkoopste basisverzekering ook korting via collectief. Het zou mij bijna 20 euro per persoon per maand schelen. Dat is veel geld. Ben benieuwd naar de antwoorden.

 • hallo @Behrens, welkom terug op de community!

  We hebben onze basisverzekeringen naast elkaar gezet op de pagina 'Basisverzekering'. Op die pagina zie je ook wat de verschillen zijn. Heb je die pagina gezien? En als je de pagina gezien hebt, vond je de informatie niet duidelijk? Wat miste je precies? En heb je tips hoe het beter kan?

  Ik zet voor de volledigheid toch nog even onze basisverzekeringen voor je op 1 rij.

  We hebben 3 soorten basisverzekeringen: de naturapolis, de restitutiepolis en de budgetpolis.

  Wat is een naturapolis?

  Met een naturapolis kun je naar zorgverleners waar wij afspraken mee gemaakt hebben. We maken afspraken met elkaar over welke zorg verleend wordt en tegen welke prijs. Gecontracteerde zorgverleners noemen wij dat. Je mag ook naar een niet-gecontracteerde zorgverlener. Je krijgt dan wel minder vergoed. De naturapolis heeft bij ons de Basis Zeker.

  Wat zijn de voordelen van een naturapolis?

  • Een naturapolis is goedkoper dan een restitutiepolis door de beperkte vrije zorgkeuze.
  • Wij regelen de betaling van uw zorgkosten rechtstreeks met uw zorgverlener.

  Wat zijn de nadelen van een naturapolis?

  Ga je naar een zorgverlener waar wij geen contract mee gesloten hebben? Dan vergoeden wij maximaal 75% van het gemiddeld door ons gecontracteerde tarief.  Is de rekening hoger? Dan  betaal je het overgebleven deel van de kosten zelf. Dit kan oplopen tot 25% of meer van de rekening. Check daarom altijd in de zorgzoeker of jouw zorgverlener afspraken met ons gemaakt heeft.

  Laat je niet afschrikken door een naturapolis. We hebben met heel veel zorgverleners afspraken gemaakt. Hierdoor kun je vrijwel altijd bij de zorgverlener van jouw keuze terecht. In de zorgzoeker vindt je of wij een contract hebben met jouw dokter, therapeut of ziekenhuis.

  Wat is een restitutiepolis?

  Met een restitutiepolis kun je naar elke zorgverlener van jouw voorkeur gaan. Ook naar niet-gecontracteerde zorgverleners. Als je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat, betaal je de nota eerst zelf. De restitutiepolis bij Zilveren Kruis heet Basis Exclusief.

  Wat zijn de voordelen van een restitutiepolis?

  Ga je naar een zorgverlener waar wij geen contract mee gesloten hebben? Dan vergoeden wij ook maximaal 100% van het marktconforme tarief. Vraag altijd een offerte op bij de zorgverlener, als deze niet gecontracteerd is. Zo kun je zien of je met de vergoeding van 100% van het marktconforme tarief, de volledige rekening kunt betalen.

  Wat is een budgetpolis?

  Een budgetpolis wordt ook wel een selectiefpolis genoemd. Budgetpolissen zijn de Basis Budget en deZieZo Selectief.

  Een budgetpolis is een goedkope basisverzekering

  Een budgetpolis is een naturapolis die goedkoper kan worden aangeboden omdat

  • wij minder gecontracteerde zorgverleners voor jou selecteren. Wij selecteren bijvoorbeeld minder ziekenhuizen.
  • wij van je vragen zelf jouw verzekeringszaken online te regelen.

  Wat zijn de voordelen van een budgetpolis?

  • Een budgetpolis is goedkoper dan een gewone naturapolis of restitutiepolis
  • Je regelt zelf eenvoudig jouw verzekeringszaken online.

  Wat zijn de nadelen van een budgetpolis?

  • Je hebt minder keuze uit gecontracteerde zorgverleners.
  • Soms moet je verder reizen voor een zorgverlener.

  Kun je verder met dit antwoord? Mocht je nog vragen hebben, laat het gerust weten.

 • Zilveren Kruis heeft ook de vergelijkbare verzekeringen op een rijtje gezet. Met prijzen en gegroepeerd naar type, zoals  heeft uitgelegd. ( maar vergeet de collectieve kortingen niet!) .

  www.zilverenkruis.nl/.../Overzicht-vergelijkbare-basisverzekeringen.pdf

  zie bijlage

  PS het merendeel van de bedrijfscollectieven biedt de natura en de restitutie aan als optie ( dus de ZEKER en de EXCLUSIEF), dus juist de duurdere opties. Vaak kun je ook alle drie de polissen kiezen. Veel collectiviteiten geven ook nog een keus tussen zorgverzekeraars. Er zijn zorgverzekeringen die geen collectieve kortingen verlenen, maar toch soms goedkoper zijn dan anderen met korting. Mijn advies is: een zorgverzekeraar kiezen, waar andere mensen tevreden over zijn. De Consumentenbond heeft een onderzoek gedaan. De klanten zijn het meest tevreden over de kleine zorgverzekeraars, zoals DSW, PNO, Stadholland, de Friesland. ( rapportcijfer, de cijfers varieren tussen een 6 en 8,5). Zilveren Kruis heeft een 7,5 ongeveer. 

  attachments.zip