Borstvergroting

Ik ben een meisje van 20 jaar en heb een erg cupmaat verschil in mijn rechterborst. Het verschil is 3 cupmaten, ik ben hierdoor erg onzeker. Ik heb dit wel aan mijn moeder vertelt alleen zij zegt dat ik eerst op mijn streefgewicht moet zijn, (dit komt omdat ik nu aan het afvallen ben) voordat ik hier stappen voor kan ondernemen? Nu is mijn vraag of iemand hier ervaring mee heeft en of er een kans is dat dit vergoed wordt door de verzekering?

Bedankt voor je hulp alvast ?

 • Goedemorgen Marieke,

  Plastische chirurgie bij een medische noodzaak wordt vergoed uit de basisverzekering. Er is een verwijzing nodig van jouw huisarts of medisch specialist.

  Er is wel vooraf toestemming nodig van ons. Als er sprake is van medische noodzaak dan vraagt jouw behandelend arts toestemming voor je aan. Je hoeft zelf niets te doen. Op basis van de aanvraag van jouw arts wordt beoordeeld of de behandeling wordt vergoed.

  https://www.zilverenkruis.nl/consumenten/vergoedingen/Paginas/Plastische-chirurgie-bij-medische-noodzaak.aspx

  Als de kosten vergoed worden komen deze kosten wel eerste ten laste van jouw eigen risico.

  https://www.zilverenkruis.nl/Consumenten/zorgverzekering/basisverzekering/Paginas/eigen-risico.aspx

  Is mijn uitleg duidelijk voor je?

  Groeten,

  Mouniim

 • Offline

  Hallo,

  Mijn vrouw heeft plastische chirurgie nodig (vanwege het auto-ongeluk). Is het voor haar mogelijk om mijn verzekering te gebruiken? Wat zijn de risico's en hoe kan ze zich registreren?

 • Offline

  Dag Sven,

  Leuk dat je ons weet te vinden op het forum. 

  Met een heftige aanleiding zo te lezen! Hoe gaat het nu met je vrouw?

  Je wilt weten of je vrouw van jouw verzekering gebruik kan maken. Heb ik het juist dat ze dus nog niet bij Zilveren Kruis verzekerd is? Kun je wat meer vertellen over hoe en waar zij nu verzekerd is?

  Groeten,

  Bas