Librium (tijdelijk?) niet leverbaar?

Klopt het dat Librium, al of niet tijdelijk, niet verkrijgbaar is? Apotheek of huisarts weet het ook niet. Volgens laatste bericht van apotheek zou het in week 22 weer verkrijgbaar zijn, maar gisteren was het er nog niet.

 • Goedemiddag Tanja,   

  Librium (Chloordiazepoxide) is bij de meeste apotheken niet meer op voorraad. 

  Dit medicijn gaat uit de handel. Op deze site kan je daar ook meer informatie over vinden: https://farmanco.knmp.nl/geneesmiddel/1574-Chloordiazepoxide.html  

  Je arts kan je adviseren welk vervangend medicijn je kan gaan gebruiken.  

  Heb je zo voldoende antwoord op je vraag Tanja? Als ik nog iets voor je kan betekenen hoor ik het graag.   

  Groeten Andrea 

 • Offline

  Dat het Middel Librium,(Chloordiazepoxide)  Kompleet weg gaat is larie.

  het word veel gebruikt in de verslavings zorg tegen alchol verslaving.

  het feit is wel dat er hier in nederland. op geen een medicijn nog de hoofd prijs teverdienen valt. omdat ons ministerie van folks gezond heid. gewoon een schandenlijke slechte job doet. een hoop fabrieken kunnen voor de te lage prijzen die MVFG afdwingd bij de fabriekant. niet leveren. als bevoorbeeld een grondstoff duurder word. en dan mag de apotheek nee gaan verkopen. en de zorg verzekering. zecht dan. ja maar in duitsland zijn ze te duur .dus dan mag de patient bij betalen. dat doe ik nu ook. ik heb bij mijn apotheek overlegd. en die besteld het in duitsland van een echte apotheek. dus niet een internet winkel. ik betaal op een flesje van 50 dragees van het merk Librium 10 euro extra . de rest declareerd mjn apotheeker bij mijn zorg verzekeraar.

  dit komt voor mijn ongeveer neer op 100 euro bij betalen in de 6 maanden. iets wat zeker opweegd tegen die **** bij werkingen en de stres van het wisselen van medicatie.

  dus mijn Advies . denk er even over na en praat dan met je apotheeker. en laat het gewoon bestellen door hun in duitsland.

  Ministerie van folks gezondheid heefd aan gekondigd dat dit medicijn gewoon besteld kan worden in alle europese lid staten. zo lang het de zelfde werkzame stoff is. en de zelfde hoeveelheid.

  groetjes Alex

 • Offline

  Welkom op ons forum   Fijn dat je met Tanja wilt meedenken. Dankjewel voor het delen van jouw persoonlijke ervaring.

 • Offline

  Beste   kun je mij misschien zeggen bij welke apotheek in Duitsland chloordiazepoxide besteld kan worden? Dank je wel.

  Winnie

 • Offline

  bij deze  worden mijne besteld . maar elke apotheek in duidsland kan in principe gebruikt worden. dit was de voorkeur van mijn eigen appotheeker. ik hoop dat dit je iets helpt. ik krijg nu vlesjes met 50  dragees a 25mg   met de merknaam Librium.  dat is de orginele  naam voor Chlordiazepoxide en worden gemaakt in Duitsland door Meda

  Schloss-Apotheke
  Dr. Eichele OHG
  Schloss-Str. 17
  56068 Koblenz
  Tel.: 0261-9882550
  Fax.: 0261-98825555
  E-Mail: team@schloss-apotheke-koblenz.de
  WEB: www.schloss-apotheke-koblenz.de

  Bankverbindung:
  Commerzbank Koblenz
  SWIFT-BIC: DRES DE FF 570
  IBAN: DE74 5708 0070 0605 8516 00

 • Helaas is het voor mijn zoon te laat: hij is februari uit het leven gestapt.

  bedankt voor het meedenken.

  tanja

 • Offline

   , dank je wel. Nu maar hopen dat mijn apotheek deze wil bestellen voor me. Heb de gegevens doorgestuurd.

 • Offline

  Hallo Alexv,

  Ja, de apotheek kan mij de librium leveren! Geweldig. Krijg jij de librium wel vergoed door de zorgverzekering? Volgens mijn apotheek heb ik een ZI-nummer daarvoor nodig. En dat schijnen ze in Duitsland niet te kennen.

  Groetjes,

  Winnie

 • Offline

  ik krijg een gedeelte vergoet door Zilveren kruis. mijn appotheeker heefd dat geregeld met hun. ik betaal per 5 flesjes 50 euro zelf. ik weet dat dit best hoog is.maar als ik wisselen van medicatie. nieuwe bij werkingen etc . kan uitsluiten door het zelfde medicijn te kunnen blijven gebruiken. betaal ik de 50 euro graag. ik zit er niet op te wachten om een nieuw pilletje te gaan proberen. groetjes Alex

 • Offline

  Dank je wel voor je antwoord Alexv! Je hebt gelijk. Ik heb inmiddels contact gehad met die apotheek en ze kunnen mij tabletten leveren, die ik kan delen.Dat is geweldig. Dan maar gedeelte zelf betalen. Maar mijn verzekering DSW heeft een ZI-nummer nodig voor de vergoeding. Wil jij s.v.p. aan jouw verzekring vragen naarhet ZI-nummer? Bij welke verzekering ben jij verzekerd? Zilveren Kruis?

  Door jou ben ik echt al een heel eind verder gekomen. Heel erg bedankt.