Eenduidige teksten?

Onder aanvullende verzekeringen valt ook de tandartsverzekering. De gebruikte woorden hiervoor lopen door elkaar. Soms wordt de term aanvullende tandartsverzekering gebruikt. Bij de vergoedingen voor tandartskosten kom ik de term aanvullende verzekering tegen, met de opm. niets vergoed. Welke is dit?

Bij Tandartsverzekering staat ook weer Aanvullend Tand** op mijn polis. Ik stel voor om konsekwent dezelfde woorden te gebruiken als hetzelfde bedoeld wordt. Ik loop hier tegenaan omdat ik maar zelden op de website kijk. Dagelijkse gebruikers zal dit niet opvallen. Groet, Leen.  

PS. De commnity site is ook niet simpel. Waar kan ik me voorstellen?

 • Offline gaf het juiste antwoord op deze vraag

  Welkom Leen! 

  Mooi om te zien hoe je meedenkt hierover. Als ik je reactie goed lees, zie ik eigenlijk een vraag en een voorstel. 

  Aan de ene kant de onduidelijkheid over de gebruikte termen: aanvullende verzekering & aanvullende tandartsverzekering. En de concrete vraag die je daarover stelt. Ik vraag één van mijn collega's van webcare om naar deze vraag te kijken en te antwoorden in dit topic. 

  Dan blijft je voorstel, om dezelfde termen te gebruiken, over. Daar zou ik graag verder met je over in gesprek willen hier. Om te kijken wat we hieraan kunnen verbeteren. Laten we daarmee beginnen na de extra informatie van mijn webcare collega. 

  Tot slot wil ik nog even kort reageren op je laatste opmerking. Hier kan je jezelf voorstellen: Stel jezelf voor!

  Ik ben het met je eens dat dit topic wat lastiger te vinden is. Dit is één van de dingen waar we, op termijn, nog een keer naar willen kijken. Mocht je nog andere dingen tegenkomen als het gaat over de werking van de community, maak gerust een topic aan met je suggesties en feedback! 

 • Offline gaf het juiste antwoord op deze vraag als antwoord op Eva:

  Hallo Leen,

  Ik ben Joram van het Webcare team. Ik kan me de onduidelijkheid over welke verzekering er precies bedoeld wordt goed voorstellen. Iedere verzekering die de basisverzekering 'aanvult' is immers ook een aanvullende verzekering. Ik zal in mijn antwoord de volgende verzekeringen benoemen; basisverzekering, aanvullende verzekering (zorg) aanvullende tandarts verzekering (aanvullend tand). Met de aanvullende verzekering (zorg) bedoel ik onze verzekeringen waaruit bijvoorbeeld alternatieve geneeswijze of fysiotherapie uit wordt vergoed.

  Het is mij helaas niet helemaal duidelijk op welke pagina je de tekst hebt gezien: aanvullende verzekering: niets vergoed. Ik geef je daarom een overzicht van de meest voorkomende situatie's en uit welk pakket de kosten worden vergoed. Als je een link naar de pagina hebt waar je de tekst hebt gevonden ontvang ik die graag.

  - Tandartskosten vanaf 18 jaar vergoeden wij vanuit onze aanvullende tandartsverzekering. Vanuit onze aanvullende verzekering (zorg) en de basisverzekering is er geen vergoeding.

  - Tandartskosten tot 18 jaar vergoeden wij vanuit de basisverzekering met in sommige gevallen een extra vergoeding uit onze aanvullende verzekering (zorg). Vanuit de aanvullende tandartsverzekering is er geen vergoeding.

  - Tandartskosten na een ongeval vergoeden wij vanuit onze aanvullende verzekering (zorg). Er is geen vergoeding vanuit de basisverzekering of aanvullende tandartsverzekering.

  - Tandartskosten in bijzondere gevallen vergoeden wij vanuit de basisverzekering. Er is geen vergoeding van onze aanvullende verzekering (zorg) en aanvullende tandartsverzekering.

  Veel informatie over tandartskosten en de vergoeding hiervan vind je ook hier: www.zilverenkruis.nl/.../alles-over-tanden.aspx.

  Ik hoop dat ik je zo wat meer duidelijkheid heb kunnen geven.

  Groeten, Joram

 • Ik heb dezelfde ervaring met beide termen als  . Ik vind dat het het veel duidelijker moet en dat er nooit een niet-eenduidige term gebruikt mag worden. Vooral ivm de vergoeding voor orthodontie voor kinderen onder de 18 jaar en voor volwassenen is dit een belangrijk punt. Andere zorgverzekeraars hebben de orthodontievergoeding vaak ondergebracht  in de tandverzekering, maar ZK heeft deze in de gewone aanvullende verzekering opgenomen. 
  PS is het tandverzekering of tandartsverzekering ?

 • Offline

  Ben je al wat wijzer geworden 

  Zoals eerder aangegeven zou ik graag met je willen kijken naar eventuele verbeteringen. Zou je daar wat meer over willen vertellen? Waar zie jij bijvoorbeeld dat er andere termen worden gebruikt? Bijvoorbeeld het stukje uit je voorbeeld. Als dat voor verwarring zorgt, is dat namelijk zeker iets om voor te leggen aan de collega's die de website beheren.

  Feina is ook van mening dat het duidelijker zou kunnen. Bedankt voor het delen Feina. 

  Ook aan de andere lezers. Herken je dit? Bij welke pagina's? Deel uiteraard ook je wensen en suggesties over hoe het anders zou kunnen. Zodat we een zo volledig mogelijk beeld hebben om te delen met de juiste collega's! 

  Laten we ons nu vooral richten op de aanvullende verzekering (zorg) versus de aanvullende tandarts verzekering (aanvullend tand).