Denk jij met ons mee over het vernieuwde community platform?

De komende maanden gaan wij als community team aan de slag om het huidige platform te verbeteren en te veranderen. Daar hebben we jullie input hard voor nodig!

In de week van 10 februari houden wij een ‘designsprint’. Dat betekent dat wij in een week tijd een eerste uitwerking van het vernieuwde platform gaan maken. Daarom zijn we erg benieuwd naar jullie huidige ervaringen en wensen. Denk hierbij aan grote maar vooral ook kleine dingen zoals:” ik wil een gedeelte van een tekst kunnen quoten” Of: “Ik wil als ik inlog, net als bij facebook, een soort newsfeed zien van alle laatste activiteiten”

Wil je ons laten weten hoe je de huidige functionaliteiten op het platform ervaart?
Wat vind jij goed werken en wat kan er volgens jou beter? Dit topic mag voor ons een verzameling worden van allerlei soorten ideeën over de functionaliteiten van het platform. Dus ook voorbeelden van andere forums die jij prettig vindt werken zijn meer dan welkom.

Wil jij donderdag 13  of maandag 17 februari 2020 meepraten over onze nieuwe ontwerpen? 
We zijn opzoek naar forumleden die het leuk vinden om de eerste ontwerpen te zien en met ons te bekijken. We doen dit op ons kantoor in Leiden en kost je ongeveer een uurtje van je dag. Heb je interesse? Stuur mij een prive bericht, dan bespreken we alle praktische informatie.

(Omdat het erg kortdag is, hebben we maandag 17 februari als extra datum toegevoegd)

 • Voormalig community-lid
  Voormalig community-lid

  Ik wil zeker meedenken..

  Voor 17 februari zou ik mij graag opgeven om mee te praten. Ik ben heel nieuwsgierig naar de plannen.

  Groet, Eric.

 • Offline

  Oh wat fijn Eric! Ik stuur ik je prive berichtje zodat we de praktische informatie kunnen bespreken.

  Groetjes Michelle

 • Offline

  Een flinke tijd terug heb ik het met een aantal communityleden gehad over de werking van deze community. Er zijn toen verschillende punten besproken, die ook mee meegenomen worden in dit proces.

  Ik denk dat de meest besproken en gemiste functionaliteit toen een andere overzichtspagina was. Met een overzicht van alle recente berichten en topics. Dit is er nu enkel per onderwerp of thema. De wens is juist om dit op een veel grotere schaal te doen, zoals ook bij andere fora te zien is.

  Andere punten die ook aan bod kwamen:
  - Onduidelijkheid waar je kan inloggen
  - Zoekopdrachten gemakkelijk op datum sorteren
  - Niet alle instellingen onder je eigen account zijn even duidelijk. Vooral rondom de abonnementen en meldingen.

  Heb ik dat zo goed samengevat  ,  ,   &  ?
  Hebben jullie nog toevoegingen? Voorbeelden?

  Herkennen de andere communityleden dit ook?

 • Offline
  Inmiddels , zijn we een tijdje verder , en heb ik door omstandigheden , heel veel contact gehad met het ZK. Mijn dossier is volgens mij niet meer door te spitten.

  Ik heb nog nooit zoveel onwetende coaches bij elkaar op 1 afdeling gezien.
  De zogeheten zorgcoaches.
  Volgens mij , geeft deze term aan , dat ze voor je zorgen.

  Mijn persoonlijke mening is helaas , dat ik me bijna opgeknoopt had van ellende , als ik daar op hulp was blijven wachten.

  Net als de klantenservice ...
  Werkelijk , elke vraag moet worden nagevraagd.

  Ik heb zelf ooit gewerkt bij het ziekenfonds.
  Daar werd toen een klantenservice opgericht , een nieuw fenomeen.
  Om ons als ledenadministratie te ontlasten.
  Wat verlang ik naar het oude ziekenfonds.

  In de tijd dat ik hier nog actief mee deed , werden er rode kaarten uitgedeeld , schooljuf gespeeld.
  Ik heb het opgegeven.

  Dus nee , tenzij iemand mij kan overtuigen , dat er ook maar iets is veranderd , er wat wordt gedaan met de suggesties , is dit mijn laatste bijdrage.
 • Offline
  Hoi Kruk, goed dat je toch deelt wat je dwars zit. Ik lees over je ervaringen met verschillende afdelingen. Mocht je daar nog verder over in gesprek willen, dan kan ik altijd mijn webcare collega's vragen om daar met je naar te kijken. Van extra uitleg tot een klacht.
  Je bent een tijd flink actief geweest hier op het forum. Ik begrijp dat dat nu minder is en waarom, dat dat in de 1e instantie niet is vanwege functionaliteiten. Mocht je over die functionaliteiten toch nog iets over willen toevoegen, dat kan altijd. Voor nu neem ik in ieder geval mee wat je schrijft in je laatste zin. Namelijk (zien en weten) dat er iets wordt gedaan met de suggesties. 
  Fijn weekend! 
 • Voormalig community-lid
  Voormalig community-lid

  Beste  ,

  Ik schrik van uw reactie en frustratie welke u heeft ervaren. Ook voor mij gaat niet alles in de contacten zoals ik zou wensen. Gelukkig kom ik er samen met de ZK bijna altijd weer uit. Ik herken de frustratie van u.

  Wat betreft de zin of onzin van meedenken en praten:

  Ik moet u gelijk geven dat veel zaken log overkomen. In de tijd heb ik wel over onderwerpen meegedacht en of gesproken. Naar mijn idee blijven dingen echt wel hangen maar blijft het log. Toch blijf ik positief en wil mee blijven denken.

  U schrijft gewerkt te hebben bij het ziekenfonds. Het ziekenfond is niet van een paar jaar geleden. Ik schat dus zo in dat u een hoop ervaring heeft. Ik kan u misschien niet overtuigen, maar u mij mogelijk wel met de ervaringen welke u heeft opgedaan. Vanuit daar kan er dan misschien toch een hoop gebeuren.

  groet, Eric.

 • Offline

  Allereerst wil ik jullie bedanken voor het meedenken, hier of op andere plekken, over de vernieuwing van het platform.

  Op 10 februari begonnen wij met ons hele team aan de design sprint. Zoals ik al eerder uitlegde is een design sprint een week lang met elkaar werken aan het nieuwe platform. Vooral hoe het eruit moet komen te zien.

  Maandag en dinsdag stonden in het teken van inspireren en zelf alvast nadenken hoe ons platform eruit moet komen te zien. Op woensdag en donderdagochtend hebben we met elkaar een prototype gemaakt. Dat betekent eigenlijk dat we voorbeelden hebben gemaakt van hoe de nieuwe pagina’s eruit kunnen komen te zien.

  En toen kwam het spannende gedeelte.. Donderdagmiddag en de maandag erop kwamen er 4 community leden langs om deze prototypes te testen. Wat zouden zij vinden van onze ideeën? En welke ideeën kunnen zij ons geven om het allemaal nog beter te maken.

  We hebben veel geleerd. Het is voor ons ontzettend leerzaam om van jullie, de gebruikers, te horen wat jullie vinden. En hebben weer genoeg ideeën gekregen om mee aan de slag te gaan.

  Zodra we een stapje verder zijn hopen we wat voorbeelden met jullie te kunnen delen en dat jullie je ideeën daarover met ons wil delen.

  IMG-20200217-WA0002.jpg