Iemand machtigen op de website van zilveren kruis is een technisch probleem?

Ik ben via mijn vrouw meeverzekerd bij ZiKr, aangezien mijn vrouw de hoofdverzekerde is kan zij mijn gegevens inzien, geen probleem.

Het is voor haar echter ook handig als ik ook haar gegevens kan inzien!

Ik ben wel gemachtigd om telefonisch haar gegevens op te vragen, iemand die echter weet waar ik woon, mijn geboortedatum weet (en dit zijn géén staatsgeheimen), kan naar willekeur gegevens opvragen. Het zou dus beter zijn om dit alleen digitaal te kunnen toch, want inloggen kan alleen maar via Digid!

Nu komt het punt, het is blijkbaar bij ICT van ZiKr bekend, maar dit is een technisch probleem??

(het lijkt me vrij sterk dat een dergelijk technisch probleem niet opgelost kan worden)

Het is dus een kwestie van tijd voordat het een keer misgaat?

Een leuk iets voor Vara's kassa of RADAR

 • Offline gaf het juiste antwoord op deze vraag

  Hoi Goos,

  Alleen de verzekeringsnemer van de polis kan het zorgverbruik van de meeverzekerde partner zien in Mijn Zilveren Kruis als deze gemachtigd is. Een meeverzekerde partner kan inderdaad wel via Mijn Zilveren Kruis een machtiging doen zodat de verzekeringsnemer van de polis het zorgverbruik kan zien in Mijn Zilveren Kruis.

  Een meeverzekerd partner op de polis kan dus niet het zorgverbruik van de verzekeringsnemer zijn als deze inlogt met zijn/haar Digid. Dit kan ook niet als je wel gemachtigd bent om telefonisch informatie op te vragen van je partner. Als je met de Digid van de partner (verzekeringsnemer) kan je wel haar zorgverbruik zien. Het spijt me dat ik geen ander bericht voor je heb.

  Groeten,

  Mouniim