Nog steeds lukt foto of document bijplaatsen niet

Ik heb dit verschillende keren geprobeerd, maar het lukt nog steeds niet. Aanvankelijk kun je wel een foto kiezen, maar deze verdwijnt vervolgens spontaan. 

 • Offline

  Dag Feina, 

  Wat vervelend dat het niet lukt om een afbeelding te uploaden. We begrijpen nog niet precies wat er mis gaat bij jou. Hoe probeer je een bestand toe te voegen aan je bericht? Welke stappen neem je om een foto of bestand te uploaden en op welk moment verdwijnt het? Een suggestie is dat er mogelijk een speciaal teken in de bestandsnaam zit. Wat is de naam van het bestand? 

  Kun je misschien een screenshot knippen en plakken in je antwoord zodat wij zien waar het mis gaat bij jou? Als je wilt mag je het ook in een privébericht naar mij sturen. Je klikt daarvoor op mijn naam. 

  Groet, Birgit

 • als antwoord op Birgith:

  Ik kan me niet voorstellen dat het jullie wel lukt. Bij mij is het gedrag van jullie community systeem erg grillig. Dachten jullie nechi dat hetgoed werkte? Ik werk op een iPad: hebben jullie dat wel / niet getest?

 • Offline als antwoord op feina:

  Goedemiddag Feina,

  Ik kan je verzekeren dat wij het wel via de iPad hebben geprobeerd. Meerdere collega's hebben dat gedaan, waaronder ikzelf. Het werkte goed. Daarom begrijpen we niet goed waarom het bij jou niet goed gaat.

  Wat wel zo is, is dat je alleen .jpg, .gif en .png formaten kan plaatsen. Als je zelf een bestand aanpast naar een ander format zal het niet altijd werken. Net als dat ik bij het vorige antwoord aangaf dat er mogelijk een speciaal teken in de bestandsnaam zit. We hebben je hier eerder over geïnformeerd namelijk in het topic

  samen.zilverenkruis.nl/.../deel-jouw-eerste-ervaring-met-samen


  Je krijgt geen foutmelding als het plaatsen van een bijlage niet lukt:
  Er is ingesteld dat men maar 3 soorten bijlagen kan toevoegen. Namelijk gif, jpg en png. Een ander bestand toevoegen, zoals een pdf, gaat niet.
  Wat hier fout gaat, is dat je als gebruiker geen idee hebt wat er mis gaat er waarom. Ook dit is daarom een item op de lijst met fouten die moeten worden opgelost. Denk bijvoorbeeld een melding in het bijlage formulier. Zodat je weet wat je wel en niet kan toevoegen. Wanneer precies durf ik op dit moment nog niet te zeggen, omdat er andere zaken op die lijst staan met hogere prioriteit.

  Als de melding kort in beeld komt en daarna direct van je scherm verdwijnt is dat eigenlijk de boodschap dat dit bestand niet geplaatst kan worden, dat er dan iets niet helemaal goed is aan het bestand.

  Is het zo duidelijker voor je?

  Groet, Birgit

 • stelde een antwoord voor als antwoord op Birgith:

  Bij mij lukt het bijplaatsen bijna nooit, bovendien is het vakje om in te typen veel te klein! Zij bijgevoegde foto van het typen van dit antwoord. De foto is bij uitzondering nu wel gelukt. Echter 9/10 keren gaat het fout. 
  PS de link in jullie reactie werkt niet.

  PS “Als de melding kort in beeld komt en daarna direct van je scherm verdwijnt is dat eigenlijk de boodschap dat dit bestand niet geplaatst kan worden, dat er dan iets niet helemaal goed is aan het bestand.”>>>>> raar systeem! Dit zou aangepast moeten worden.

 • Offline als antwoord op feina:

  Dank je wel Feina voor het aangeven dat de link niet werkte. Dat had ik niet in de gaten en is nu opgelost. 

  Kun je aangeven welk formaat de afbeelding heeft die jij wilt plaatsen? .jpg, .gif of .png? een screenshot is een .png, die gaan duidelijk goed. 

  Zou je ook de naam van het bestand willen noemen dan kunnen we kijken of daar iets mis mee is. 

  Groet, Birgit. 

 • als antwoord op Birgith:

  Ik meld hier nog even een ander probleem in verband met het uploaden van foto’s. Het landschapspark-icoontje wordt namelijk vaak niet aangeboden. Ik heb een screenprint gemaakt van een input-screen ZONDER landschaps-icoontje. Dat probeer ik nu bij te voegen, want ik heb HIER wel een landschapsicoontje. Maar ik verwacht er niet veel van. Meestal lukt het  niet! 

 • als antwoord op feina:

  En nog een keer zonder bijbehorende tekst proberen: 

  nu is het dus wel gelukt, maar hierboven niet, je kunt zien dat de foto gekozen wordt, vervolgens vliegt even de naam van de foto die weer verdwijnt, en dan is er dus geen foto. Jullie moeten dit echt kunnen herhalen.want het gaat bijna altijd fout. Als je de foto vergroot, zie je in het omcirkelde gedeelte dat daar GEEN landschapsicoon staat.

 • Offline als antwoord op feina:

  Goedemiddag Feina,

  Als eerste kan ik je vertellen dat we weten dat soms het icoontje niet zichtbaar is. Hier wordt aan gewerkt om dit op te lossen maar we kunnen dat niet gelijk doen omdat het in het systeem zit. Binnenkort hopen we dat het is opgelost.

  Als tweede: wat betreft het plaatje dat je wilt uploaden, we zijn nog steeds benieuwd naar de naam van het bestand dat je wilt plaatsen. Zodat we verder kunnen kijken wat het probleem is.

  Groet, Birgit

 • als antwoord op Birgith:

  En waarom zou je benieuwd zijn naar de naam? Bedoel je soms het type bestand? 

 • Offline als antwoord op feina:

  We proberen erachter te komen waarom het bij jou soms niet lukt om een afbeelding te plaatsen. Het kan zijn dat er in de naam van het bestand iets staat waardoor het niet goed wil. Dat willen wij graag uitzoeken. Ook het type bestand is natuurlijk van belang maar daar ga ik vanuit dat het een JPG, GIF of PNG is. 

  Groet, Birgit