Het coronavirus: hoe ga jij ermee om?

Iedereen heeft het vrijwel over niets anders dan het nieuwe coronavirus. Helaas breidt het virus zich ook in Nederland steeds verder uit en we merken dat iedereen met veel vragen zit. Zilveren Kruis heeft daarom een pagina ingericht op de website waar antwoord wordt gegeven op veel gestelde vragen.

Door de maatregelen van het RIVM te volgen, probeer ik mij zo goed mogelijk te beschermen tegen het coronavirus. Ikzelf maar ook mijn collega's zijn toch overal een beetje alerter op. We wassen vaker onze handen. We zijn allemaal wat bewuster in onze lunchpauze met wat we eten. Vaak lopen wij buiten een rondje en halen we wat fruit bij de supermarkt in de buurt. Soms lopen we ook even naar binnen bij de drogist en zien we dat de meeste schappen met handzeep en desinfecterende gel om je handen te wassen leeg zijn.

Hoe ga jij hiermee om? Ik ben erg benieuwd! 

 • Offline
  Hoi daar, ik vind het best moeilijk om 'gewoon' te blijven doen. Probeer het wel, en ga ook iedere dag even een blokje om. Zit inmiddels ook thuis van mijn werk.
  Kijk niet tv, anders ook niet hoor, maar luister naar de radio, best wel ontspannen. O ja, en ben aan de grote schoonmaak begonnen.
 • Offline

  Wij proberen ieder persoonlijk contact te vermijden en de richtlijnen van RIVM te volgen.  Blijven thuis, werken in de tuin, puzzelen, veel bellen. Op zich is dit goed te doen.

  Echter staat er volgende week een immuuntherapie gepland. Voor behandeling reis ik altijd met een taxi. Zo heb ik informatie gezocht wat er geregeld is omtrent besmettingsrisico tijdens het taxivervoer.  Tot mijn grote verbazing valt op ZCN vervoer onderstaand te lezen:

  (https://www.zcnvervoer.nl/uitgelicht/2020/corona-virus)  

  Wat moet ik doen als ik denk dat er een geïnfecteerde reiziger of chauffeur in de taxi of bus zit?
  U hoeft dan niet iets anders te doen dan normaal. De belangrijkste maatregelen die u kunt nemen om verspreiding van het Corona-virus te voorkomen zijn:
  Was uw handen regelmatig en laat ze aan de lucht drogen of gebruik papieren handdoekjes.
  Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
  Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze weg in een prullenbak.
  Geen handen schudden.

  Zijn er aanvullende maatregelen nodig?
  De adviezen van het RIVM leiden op dit moment niet tot aanvullende maatregelen. Het kan zijn dat ZCN op enig moment verdere (preventieve) maatregelen moet nemen omdat er nieuwe ontwikkelingen of adviezen van kracht zijn. Op dat moment zullen we onze relaties hier verder over informeren en dit bericht actualiseren.

  Uit bovenstaande maak ik op dat ikzelf besmetting kan voorkomen door deze richtlijnen volgen, ook al zit ik pal naast een geïnfecteerde reiziger of chauffeur ????!!!!!!! 

  (Inmiddels zittend vervoer van Zilveren Kruis gebeld en vorenstaande zal worden besproken)

 • , allereerst hartelijk welkom op onze community. Ik kan mij goed vinden in jouw reactie hoor! Ik merk ook dat ik nog erg moet wennen aan de situatie. En hoe vanzelfsprekend en normaal het eigenlijk allemaal is om alles te kunnen doen. Je geeft aan dat je inmiddels thuis zit van werk. Kan je thuis werken of heb jij die mogelijkheid niet?

  Goed om te lezen dat je in ieder geval wel wat te doen hebt. Ontspannen is ook heel belangrijk. En een grote schoonmaak lees ik. Is de grote schoonmaak vanwege het virus of puur om wat te doen te hebben?

  ook hartelijk welkom op onze community! Goed om te lezen dat jullie al wat bezigheden hebben kunnen vinden voor het thuiszitten. Lijkt mij ook erg fijn om een tuin te hebben waar je dan nog lekker bezig kan zijn. Jammer genoeg moet ik het met een klein balkonnetje doen. Maar ook dat vind ik prima. 

  Begrijpelijk dat je wat scherper op de regels van het taxibedrijf zit. Zeker wanneer je immuuntherapie ondergaat. Je weet inderdaad niet of degene naast jou goed op zijn hygiëne let. Heel goed dat je hiervoor contact hebt gezocht met onze vervoerslijn. Fijn dat zij het verder gaan bespreken. ​​​​​​​

 • Offline
  Thuiswerken gaat niet, want ik werk bij een kringloopwinkel. Idd fijn om via deze weg met andere mensen in contact te komen te horen hoe zij ermee omgaan. Schoonmaken doe ik niet vanwege het virus hoor. Het is een soort van voorjaarsschoonmaak.
  In het verleden heb ik geruime tijd thuis gezeten en ik merk dat mij dat nu angstig maakt. Ik hoop van harte dat wij niet in een zogenaamde lockdown situatie komen. Daarom ga ik nu ook nog iedere dag er even uit.
 • Hoe wij met het corona virus omgaan?

  Aangezien ik in het openbaar vervoer werk, moet er zo veel als mogelijk gewoon door gewerkt worden.

  wel heeft de werkgever enkele maatregelen genomen om de contactmomenten tussen passagier en chauffeur zo veel mogelijk te beperken.

  Iedereen via de achterdeur in laten stappen en een ketting gespannen om contacten te vermijden.

  mike1.png mike2.png

  Verder gewoon je gezonde verstand gebruiken en de regels van het RIVM opvolgen.

  Door de afgenomen hoeveelheid reizigers door thuiswerken en gesloten scholen, heeft het bedrijf ook besloten om de dienstregeling te beperken en volgens de zaterdagdienstregeling waardoor er minder bussen rijden en er dus ook minder chauffeurs nodig zijn.

  Er wordt wel enige flexibiliteit van ons chauffeurs verwacht de komende tijd om alles goed rond te laten rijden, gelukkig zijn er maar een paar mensen extra die ziek zijn of preventief niet meer werken, daar wordt volgens mij redelijk netjes mee om gegaan.

  Zelf heb ik nog niet de behoefte om nog meer risico's te mijden ondanks dat ik wel in de risicogroep zit van diabetici, maar voorlopig ga ik gewoon door met werken hoewel ik wel goed in de gaten hou dat alles goed blijft gaan qua gezondheid, anders is de beslissing toch wel snel genomen om niet meer te gaan werken voorlopig.

  groet mike

  attachments.zip
 • Offline
  Dankje voor het bericht, het wijst mij meteen er weer op dat ik het nog helemaal niet zo slecht heb. Kan tenminste de deur nog uit, voor een blokje om, boodschappen doen.. Sterkte met deze situatie, zowel als voor jouw vrouw, als ook voor jou
 • Voormalig community-lid, geweldig dat je dit doet! Fijn dat jullie op deze manier, met de mogelijkheden die er op dit moment zijn, toch nog 'dicht' bij elkaar kunnen zijn. Tegelijkertijd besef ik mij ook hoe moeilijk dit voor jullie is. Zeker nu we gisteren weer hebben gehoord dat de maatregelen worden verlengd, ook al lag dit in de lijn der verwachting. Hopelijk kan je snel weer echt bij haar op visite.

 • Offline

  ik vind het net als hennie moeilijk om gewoon te blijven doen, ook ik werk thuis en ja soms moet je wel een boodschap doen en dan proberen iedereen te omzeilen pffffffffff 

  Ben normaal iemand van joh zie wel wat er gebeurd maar hier wordt ik soms hypochondrisch van , als ik soms een kriebelhoestje krijg den ik soms het ergste al.

  Ben wel sinds de aanvang ervan begonnen met smorgens en savonds temperaturen en me saturatie te meten.

  En vind de dagen lang duren soms sta je op en denk je al pfffffffffff weer zo een lange saaie dag

 • Voormalig community-lid
  Voormalig community-lid

    sommige dingen die u schrijft zijn herkenbaar.

  Zo herken ik dat de dagen lang kunnen aanvoelen. Ik heb mij echt aangeleerd twee stapjes rustiger te leven. Ik sta rond 8 uur op. Rustig een bakkie koffie. Buiten afspraken welke ik eventueel moet plannen neem ik mij niets voor en zie wel wat de dag mij brengt. Regelmatig ga ik buiten op een bankje zitten. Even de buitenlucht voelen. Supermarkten kunnen inderdaad lastig en druk zijn. Ik bemerk dat tussen 13.00 en 16.00 een hoop supermarkten rustiger zijn. Misschien voor u een optie om dit ook eens uit te proberen.

  Ik zelf ben selectief met het volgen van het nieuws. Je zou bijna letterijk ziek worden van al het (slechte) nieuws welke wij over de dag horen en zien.

  Heel veel sterkte.

 • Offline

  Voormalig community-lid klopt we worden overspoeld met corona daar wordt ik idd niet goed van overal hoor en zie je het 

  En vind ook de huisartsenzorg slecht ik had bv laatst uitslag belde voor creme ervoor en kreeg gelijk al medling ja niemand mag komen tot nader order en na telefonisch overleg zei ze tegen me owhh das gordelroos zo een onzin want twee dagen later was het uit zijn eigen weg , maar zo zijn er een hoop ouderen die zo behandeld worden