Het coronavirus: hoe ga jij ermee om?

Iedereen heeft het vrijwel over niets anders dan het nieuwe coronavirus. Helaas breidt het virus zich ook in Nederland steeds verder uit en we merken dat iedereen met veel vragen zit. Zilveren Kruis heeft daarom een pagina ingericht op de website waar antwoord wordt gegeven op veel gestelde vragen.

Door de maatregelen van het RIVM te volgen, probeer ik mij zo goed mogelijk te beschermen tegen het coronavirus. Ikzelf maar ook mijn collega's zijn toch overal een beetje alerter op. We wassen vaker onze handen. We zijn allemaal wat bewuster in onze lunchpauze met wat we eten. Vaak lopen wij buiten een rondje en halen we wat fruit bij de supermarkt in de buurt. Soms lopen we ook even naar binnen bij de drogist en zien we dat de meeste schappen met handzeep en desinfecterende gel om je handen te wassen leeg zijn.

Hoe ga jij hiermee om? Ik ben erg benieuwd! 

 • Voormalig community-lid
  Voormalig community-lid

  Ik begrijp wat u schrijft hoor. I heb op dit moment ook weinig tot geen contact met mijn huisarts. Gelukkig is sommige van mijn zorg uitstelbaar.

  Goed om te lezen dat het ongemak welke u had snel en vanzelf weg is gegaan.

  We proberen allemaal onze nieuwe weg te vinden in de huidige situatie. Ook onze huisartsen staan onder een grote druk. Ook voor hun is het allemaal nieuw en schrikken. Onze huisartsen hebben buiten een zorgplicht ook hun eigen zorgen. Ook onze huisartsen hebben geliefde en gezinnen. 

  Gelukkig zie je alles een beetje normaliseren. Het gaat langzaam, maar het gaat.

  Het is lastig. Laten we elkaar steunen. Samen is iedereen sterker dan we voor mogelijk houden.

 •  Welkom op de community! Goed dat je jouw ervaring en beeld bij de coronacrisis hier deelt. En ook heel herkenbaar denk ik. Het is niet gek dat je bij een kriebelhoest of een loopneus denkt dat het corona zou kunnen zijn. Lastig omdat de verschijnselen niet veel verschillen van een normale griep. Daarnaast hebben veel mensen ook weer lastig van hooikoortsklachten.

  Goed om te lezen dat je ook goed je temperatuur in de gaten houdt. Geeft dit een gevoel van zekerheid of kan je je ook zorgen maken als het een dag iets hoger is dan de dag daarvoor?

  Vervelend om te lezen dat je deze ervaring hebt met de huisarts. Zoals Eric beschrijft is het voor de huisarts ook nog erg zoeken hoe bepaalde situaties moeten worden aangepakt. Ik denk wel dat het goed is als je jouw twijfel of onzekerheid over iets aan de huisarts duidelijk maakt. Mogelijk dat zij bepaalde zorgen dan kunnen wegnemen of juist extra informatie kunnen geven over bepaalde keuzes die zij op dit moment maken. 

 • Offline

   Thx voor je reactie en ja natuurlijk maak je je soms zorgen en ik zei al ik ben normaal zo van joh komt van zelf gaat vanzelf weer weg ook

  Het liefst ontloop ik dokters en ziekenhuizen heb het niet zo op ze maar soms moet je wel,ben zelf wel copd patient maar heel licht gelukkig dus eigenlijk geen last van.En het is idd ook lastig om onderscheid te maken gisteren hoeste ik vandaag niet ja beetje keelpijn van hoesten maar goed ben dol op antaflu snoepjes dus komt goed.Ik zei al dit gedoe maakt me idd soms hypochdrisch wat niet mijn natuurlijke aard is en hier in den haag wordt je bij verdenking naar het hagaziekenhuis gestuurd , nou vind ik dat sws al een kl...ziekenhuis en heb al gezegd mocht ik het krijgen stap in meauto desnoods naar andere kant van het land maar nooit in dat ziekenhuis.

  Kijk zolang me temperatuur en vooral me saturatie goed is, heb het een iets geruststellend effect maar das altijd maar eventje hoor.

  Het is vooral de onzekerheid en ja wat kan je verwachten enzo wat me irriteert ik spreek wel eens mensen die ook hoesten enzo en dan vragen die ja stel ik hoest nu door corona hoe lang blijf ik er mee rondlopen ?nou ja dat weet ik zelf ook niet eens dus merk echt dat er veel vragen zijn erover.

  De huisarts pfffff ja je krijgt eerst assistente en die neemt je verhaal op en mocht het de moeite waard zijn word je terug gebeld maar je krijgt al als eerste een melding dat je alleen mag bellen voor serieuze zaken.

 • Offline
  Wel fijn om te lezen hoe anderen deze situatie idd ervaren en mee omgaan. En ook herkenbaar
 • Offline

  idd  hennie fijn om soms te lezen je leest wel allemaal verhalen van de symptomen enzo maar is toch ook fijn om meer te lezen over om te gaan met de onzekerheid en lees soms ook verhalen van mensen die milde symptomen hebben hoe die ermee omgaan .

  Deze periode is voor iedereen onzeker en moeilijk en begrijpelijk dat we het het geestelijk gezien soms moeilijk mee kunnen hebben

 • Offline

  Ben net in het ziekenhuis geweest, maar de corona maatregelen kunnen nog wel wat beter.

  De 1,5m afstand werd niet door iedereen bewaakt (2 maal gezien dat het zorg personeel in de fout gaat, nee niet tijdens behandeling, maar tijdens wandelen op de gang). Kleedruimtes zijn niet voorzien van desinfectie middelen. Slechts 2 personeelsleden gezien met mondkapje.

  Er is ook veel aan gedaan, maar we zijn er nog lang niet. Deze dingen had ik niet verwacht in het ziekenhuis, valt mij een beetje tegen.

 • Offline als antwoord op boumacor:

  Dat is inderdaad zorgelijk! Zeker in een ziekenhuis verwacht dat je de maatregelen goed worden nageleefd Cor. Heb je het aangekaart bij het ziekenhuis? Zelf merk ik ook dat we als samenleving wat beginnen te verslappen wat de maatregelen betreft. Afgelopen maandag heb ik voor het eerst sinds maanden weer eens met de trein gereisd. In de trein waar ik in zat werd zeker niet altijd aan de 1.5 m afstand gehouden. Dat zorgt bij mij niet voor een veilig gevoel.

  Bart