Verbaasd over bloed testen op anti-lichamen tegen Corona

Lieve mensen,

Stomverbaasd heb ik kennis genomen van het feit dat Senquin tegenwoordig bloed test op anti-lichamen tegen Covis-19. Deze kennis wordt niet gedeeld met de donor.

Om meerdere redenen ben ik verbaasd, ten eerste het kan voor de deelnemer essentieel en van belang zijn om te weten dat hij/zij zonder ziekteverschijnselen dus al wel anti-stoffen heeft. En het gaat om jouw lijf, leven, bloed en gezondheid, nogal vreemd dat het dan alleen voor statistiek wordt gebruikt en wetenschap en niet voor geruststelling en welzijn van de donor.

Het effect van het feit dat je weet dat je anti-lichamen hebt, is dat je minder onder spanning leeft en minder bang hoeft te zijn op verdere klachten/ ziekenhuisopname;

Het wordt makkelijker om vrijwilligerswerk (met mate) te doen voor mensen die ziek zijn en Covis-19 hebben;

Ook voor verplegend en behandelend alsook verzorgend personeel kan dat geruststellend werken.

In mijn ogen zou het goed zijn dergelijke testen breed beschikbaar te stellen aan zorgmedewerkers en mensen die acute diensten en/of aan hen die vrijwilligerswerk overwegen.

In mijn geval ga ik echt geen vrijwilligerswerk doen bij besmette mensen, omdat ik thuis ook mantelzorgtaken heb. Mochten wij al anti-stoffen hebben, is dat wel verantwoord en mogelijk.

Dan nog heb je goed voor jezelf te zorgen, want bij vermoeidheid en uitputting kun je alsnog ziek worden. Keuzes zijn makkelijker en verantwoordelijker te maken als je weet of je anti-stoffen hebt. Je hoeft dan ook geen vaccin meer, wat ook goed is voor de kas van de totale samenleving in Nederland (minder goed voor de farmacie).

 • hmm, ik snap je punt. Heb je navraag gedaan bij Sanquin waarom dat zo is? Ben persoonlijk ook wel nieuwsgierig. Er gaan zoveel verhalen rond in deze rare tijd.

 • Offline

  Tegen mij zeggen ze dat de test nog niet voldoende onderzocht is. Nu begrijp ik van een Duitse wetenschapper, dat de Coronatest ook niet volledig wetenschappelijk gevalideerd is ...

  https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR26us5JmZN2JlQMdgEFiK-QEKrY_Nse3fBh2ufrGXcC5t-STI4CJ6QaA9o&v=3X5bNqLSoEQ&app=desktop

 • Offline als antwoord op anja_tek:

  Lastig inderdaad, Anja. Zeker omdat er nog zoveel onduidelijk is over het virus. Er wordt wereldwijd veel informatie gedeeld over het virus. Veel hiervan klopt maar een ander groot deel is onbevestigd en heeft geen bron. Dat maakt het allemaal extra lastig. Hopelijk is er snel meer duidelijk. 

 • Offline
  De hysterie strekt zo ver, dat het denkvermogen van mensen lijkt te hebben volledig geblokkeert. Onlangs bij Lidl, een gezonde oude man met latex handschoenen en masker (dus geen besmettingsgevaar), wou de karretje terug zetten (bij uit komen van de winkel), ik nam het over en wou naar binnen gaan, maar die man stopte mij vol angst, en zei dat de karrteje is nog niet (na hem) gedesinfecteerd!??. Ik vroeg hem gelijk: Bent u ziek van corona? Hij zei: Nee, natuurlijk niet. Toen ik vroeg hem: Dan waarom zou ik hem moeten desinfecteren??.
  Na een paar seconde hersens blokkade (bij hem), hij zei zoals elke goed geprogrameerde robot: Ondat zo moet het. Zo deed ik ook als ik de karretje overnam van een andere!.
  Het lijkt dus dat de mensen denken niet meer. Ze nemen alles klaar gedacht? door anderen. Elke logika of zelfs gezond verstand is volledig (bij sommigen) verdwenen.
  De maatschappij verandert. En niet in de goede richting. Behee.
 • Offline
  Anya Tek, jouw youtube video werd verwijderd. Ooit van Media censuur (op bogus redenen) gehoord?
  Probeer maar bitchute of ugetube.
  Daar wordt niet gecensureerd.