Verbaasd over bloed testen op anti-lichamen tegen Corona

Lieve mensen,

Stomverbaasd heb ik kennis genomen van het feit dat Senquin tegenwoordig bloed test op anti-lichamen tegen Covis-19. Deze kennis wordt niet gedeeld met de donor.

Om meerdere redenen ben ik verbaasd, ten eerste het kan voor de deelnemer essentieel en van belang zijn om te weten dat hij/zij zonder ziekteverschijnselen dus al wel anti-stoffen heeft. En het gaat om jouw lijf, leven, bloed en gezondheid, nogal vreemd dat het dan alleen voor statistiek wordt gebruikt en wetenschap en niet voor geruststelling en welzijn van de donor.

Het effect van het feit dat je weet dat je anti-lichamen hebt, is dat je minder onder spanning leeft en minder bang hoeft te zijn op verdere klachten/ ziekenhuisopname;

Het wordt makkelijker om vrijwilligerswerk (met mate) te doen voor mensen die ziek zijn en Covis-19 hebben;

Ook voor verplegend en behandelend alsook verzorgend personeel kan dat geruststellend werken.

In mijn ogen zou het goed zijn dergelijke testen breed beschikbaar te stellen aan zorgmedewerkers en mensen die acute diensten en/of aan hen die vrijwilligerswerk overwegen.

In mijn geval ga ik echt geen vrijwilligerswerk doen bij besmette mensen, omdat ik thuis ook mantelzorgtaken heb. Mochten wij al anti-stoffen hebben, is dat wel verantwoord en mogelijk.

Dan nog heb je goed voor jezelf te zorgen, want bij vermoeidheid en uitputting kun je alsnog ziek worden. Keuzes zijn makkelijker en verantwoordelijker te maken als je weet of je anti-stoffen hebt. Je hoeft dan ook geen vaccin meer, wat ook goed is voor de kas van de totale samenleving in Nederland (minder goed voor de farmacie).

Bovenliggend Reageren Onderliggend