Onzekere tijden

Wat is het moeilijk om alles op te volgen wat uit de media naar buiten komt en lang nog niet voldoende is gezien de Nederlander die in China woont wat ik zag in een journaal uitzending waar ik toch van geschrokken ben wat een grote opgave is voor ieder persoonlijk,als je nu leest is daar de virus begonnen en is in een korte tijd over de gehele wereld verspreid,zelf ben ik bang voor deze virus omdat ik een risico patiënt ben en volg ik persoonlijk alle voor gestelde maartregelingen toe

Wat word hier door het leven beperkt dat je eigen niet meer kan zijn zoals je vroeger geleefd heeft en hoe lang zou het nog duren dat het leven weer normaal zal zijn,ik hoop het niet maar ik vermoed dat het einde nog niet in zicht is waardoor de ernst nog zal toenemen dat vermoed ik.

 • Voormalig community-lid
  Voormalig community-lid

    wat een ongerustheid lees ik uit uw bericht.

  Ik denk dat iedereen het zijn of haar manier lastig heeft met de situatie zoals deze nu is. 

  We worden door de media overspoeld met informatie. Ik heb mij zelf voorgenomen twee maal per dag naar nieuws te kijken op tv. Ochtend en avond. Het overige nieuws is herhaling of wordt op een iets andere manier gebracht waardoor het nieuw nieuws lijkt. 

  Het is nu in de straten en winkels een heel stuk rustiger. Ik probeer er maar een beetje van te genieten. Per dag kijk ik wat mij de dag gaat brengen of waar ik zin in heb. Voor mij zelf vind ik het op de een of andere manier wel even prettig dat de snelheid er uit is. Een beetje bezinning.

  Maar het is niet makkelijk dat moet ik toegeven..

  Heel veel sterkte.

 • Online

  Hoi  bedankt voor je reactie hier. Ik kan mij goed voorstellen dat je je zorgen maakt om het virus, ook omdat je aangeeft dat je binnen de kwetsbare groep valt. Door de hoeveelheid nieuws begrijp ik dat er enorm veel op je afkomt. Ook in andere reacties op de community lees ik veel terug dat er zorgen zijn. Vooral omdat er nog zoveel onduidelijk is.

  Mogelijk dat je iets hebt aan de tip van Voormalig community-lid, bedankt hiervoor Eric! Ik heb de methode zelf ook toegepast. Minder het nieuws volgen bedoel ik daarmee. Waar ik een week geleden continu de liveblog van de NOS open had staan en iedere update zag, bekijk ik nu een stuk minder het nieuws. Uiteraard zorg ik wel dat ik goed op de hoogte blijf met ongeveer 2 momenten op de dag. 

  Er wordt op social media ook veel informatie gedeeld, zoals plaatjes met de grafiek gelijk aan Italië of verhalen van artsen in het buitenland. Vaak gaat dit om niet bevestigde informatie of geen goede vergelijkingen. Daarom probeer ik alleen het nieuws van betrouwbare bronnen serieus te nemen. Dit geeft ook meer rust. 

  Hopelijk is er snel meer duidelijk. Als iedereen zich de komende maanden goed aan de maatregelen houdt, zijn we er hopelijk snel van af. 

 • hoi,
  zeker onzekere tijden, goed idee om niet al het nieuws meer te volgen maar wel betrouwbare bronnen en daarnaast je gezonde verstand te gebruiken.
  zelf zit ik in beide groepen, de vitale beroepen als buschauffeur maar ook in de kwetsbare groep als diabetes patient.
  als buschauffeur heeft de werkgever al wel enkele maatregelen(volgens sommige collega's te weinig) genomen om de risico's te beperken en reizen er gelukkig ook nog maar erg weinig mensen met het OV in deze dagen (gelukkig volgen er meer mensen de aanbevelingen op om thuis te werken).
  als diabetes patient is het een kwestie van een beetje oppassen, contacten beperken en zorgen dat je bloedglucose goed is ingesteld, dan helpt het wel om stress te voorkomen en goed te eten om de risico's te beperken.
  daarnaast werkt mijn vrouw met jong volwassenen met een verstandelijke beperking, dus voor haar is het ook noodzaak om erg goed op te passen en zij beperkt nog meer op contacten (laat mij dus de boodschappen doen) zodat zij zo min mogelijk kans op besmetting heeft om te voorkomen dat in het woonhuis ook een besmettin gbinnen zou kunnen komen, want nog meer isolatie is niet wenselijk voor de bewoners, dat kun je amper uitleggen aan hen.

  veel sterkte de komende tijden

  groet mike