Waarom worden er geen ziekenhuizen gereserveerd voor Corona en de rest voor reguliere zorg?

Waarom worden er niet een aantal ziekenhuizen gereserveerd voor coronapatienten en de rest voor de regulaire zorg. Dan komen die ook eens aan de beurt. Bij mij zijn ook al onderzoeken gecanceld vanwege coronadrukte

 • Dag Ayiana,

  Wat naar om te lezen dat jouw onderzoeken uitgesteld zijn vanwege de situatie rondom het coronavirus. Het uitstellen van niet-urgente behandelingen gebeurt helaas een hoop op dit moment. Heeft je arts al wel met je doorgenomen wanneer hij verwacht de onderzoeken voort te kunnen zetten?
  Om op je goede vraag over waarom er geen ziekenhuizen worden aangesteld voor reguliere zorg in te gaan:

  Dit heeft waarschijnlijk veel te maken met dat er op dit moment alles aan gedaan wordt om ervoor te zorgen dat de ziekenhuizen en de IC-capaciteit in Nederland de toename en mogelijke piek van het aantal besmetten mensen aan kunnen.  Op dit moment is het zo dat er elke dag meer IC-bedden nodig zijn. Oftewel, de capaciteit om niet-corona ziekenhuizen aan te wijzen zal er nu niet zijn.

  Ziekenhuizen volgen verder de maatregelen zoals opgesteld door het RIVM. Het advies is om zoveel mogelijk thuis te blijven om zo verspreiding van het virus te voorkomen. Een van de redenen die ziekenhuizen aangeven om niet-dringende behandelingen uit te stellen, is om op deze manier zowel de medewerkers van het ziekenhuis als de patiënten te beschermen. Ziekenhuizen die geen coronapatiënten zouden behandelen zouden niet per definitie beschermd zijn tegen een uitbraak. 

  Er zullen nog meer redenen zijn Ayiana, maar ik denk dat wij het samen kunnen vatten als de samenloop van de nare omstandigheden en het zoveel mogelijk ontlasten van ons zorgstelsel en de zorgmedewerkers. 

  Ik hoop dat je het naar omstandigheden goed maakt. Zorg goed voor jezelf en blijf sowieso waar nodig in gesprek met je huisarts en behandeld arts in het ziekenhuis.

  Bart
 • Offline

  Betreft artsen: Van de huisarts en de artsen in het ziekenhuis heb ik nooit meer iets gehoord. Om deze tijd had ik al lang een controle moeten hebben voor blaas, longen en ogen. Ik wacht maar af en zie wel waar het schip strandt. Groeten 

 • Hoi  ,

  Veel afspraken zijn/worden omgezet naar belafspraken en dat is vaak ook wel te doen.

  Mijn praktijkondersteunster huisartsenzorg belde zelf om af te zeggen en even te checken of dat inderdaad echt kon.

  Afspraak in ziekenhuis is ook omgezet naar belafspraak maar dat is helaas niet super gecommuniceerd, vandaar dat ik zelf maar gemaild heb met ziekenhuis voor duidelijkheid.

  Misschien kun je ook via de mail duidelijkheid vragen?

  Groet mike

 • Begrijpelijk dat je je hier zorgen om maakt! Je kan zeker, zoals Mike voorstelt, contact opnemen met ziekenhuis om te vragen naar duidelijkheid.

  Groetjes, Reinier

 • Voormalig community-lid
  Voormalig community-lid

    heel veel sterkte. Ik lees uw ongerustheid over uw gezondheid.

  Wij ervaren de zelfde problemen omtrent de gezondheid van mijn vrouw. Na een longoperatie zou er al weer een scan gemaakt moeten worden. Helaas lukt het nu even niet.

  Ik probeer contact te houden met de huisarts. Misschien is het mogelijk om digitaal in te loggen bij het behandelende ziekenhuis. Zo doe ik dat nu voor mijn vrouw en kan dan per mail contact hebben met de artsen.

  Heel veel sterkte..

 • Offline

  Voormalig community-lid , goede toevoeging! Soms is het inderdaad mogelijk je afspraak in het ziekenhuis om te laten zetten naar een belafspraak of afspraak via bijvoorbeeld chat. 

  Blijft het natuurlijk super vervelend als dit voor jouw afspraak niet mogelijk is en je (nog) langer moet wachten dan je zou willen

  Groeten,

  Bas. 

 • Offline

  Ik krijg volgende week pas botox injecties in mijn blaas ipv Maart . Ik moest ook erg lang wachten. Erg vervelend maar is niet anders.

 • Offline als antwoord op ninn:

  Goedemorgen Ninn,

  Leuk je weer te zien op onze community. En wat vervelend dat je zo lang moest wachten op je injecties. Het is wat je zegt dat het helaas niet anders kon vanwege corona.

  Groeten,

  Mouniim

 • Uitstekende suggestie om in ons kleine land (met geringe afstanden) een 4-5 tal ziekenhuizen aan te wijzen als Covid-19 ziekenhuizen en ervoor te zorgen dat die wél structureel voldoende IC capaciteit en deskundig personeel hebben.

  Dan kan de rest van alle ziekenhuizen de zo noodzakelijke reguliere zorg geven. Daar is nu nog steeds veel achterstand.

  Leo van Sister

 • Offline als antwoord op leovansister:

  Dank voor je reactie Leovansister!

  De ziekenhuizen zijn nu hard bezig om alle achterstanden zo veel mogelijk in te halen.

  @ayiana1931, @mike_de_wit, @eric-w, Kunnen jullie al wel weer in jullie ziekenhuizen terecht?

  Groetjes,

  Laura