Stel jij zorg uit door de coronacrisis?

Artsen maken zich zorgen over het wegblijven van ‘gewone’ patiënten. Er is veel minder vraag naar zorg in regio’s die niet hard geraakt zijn door het coronavirus. Dit zien zowel huisartsen als specialisten volgens een artikel van het RTL Nieuws. Het lijkt of mensen bang zijn de zorg teveel te belasten en/of bang zijn besmet te raken met het coronavirus. Artsen vrezen dat mensen zichzelf door zorg te vermijden juist in gevaar brengen. Zij doen daarom een oproep om ondanks het coronavirus vooral contact op te nemen als je klachten hebt. Ik ben benieuwd hoe jullie hiermee omgaan. 

 

Stel jij zorg uit door de coronacrisis?

 • Voormalig community-lid
  Voormalig community-lid

  Dat is een lastig onderwerp.

  Ik ontloop de zorg niet, maar door de huidige situatie ontloopt de zorg mij. Ondanks dat ik de zorg wel nodig heb begrijp ik wel heel goed dat het even moet wachten.

  Ik heb psychologische ondersteuning nodig. Nu ben ik niet in levensgevaar dus is de zorg planbaar en uitstelbaar. Maar ook mijn overige structuur biedende bezigheden zijn nu weggevallen. Ik mag dus wel schrijven een uitdaging te hebben.

  Maar ik mag mij gelukkig prijzen dat mijn zorg uitstelbaar is. Ik heb alle begrip dat de focus nu op de mensen gericht is die dit meer dan hard nodig hebben.

  Uiteraard besef ik mij ook dat er mensen zijn welke zich wel zorgen maken omtrent hun gezondheid. Ook dat hebben wij aan de hand bij mijn vrouw. Vorig jaar is bij mijn vrouw een deel van een long verwijderd. Er zou eigenlijk weer controle moeten plaats vinden. Gelukkig was mijn vrouw Schoon verklaart. We maken ons beheersbaar ongerust omschrijf ik het maar.

 • Offline

  Ik moet eigenlijk twee plekken op mijn wang laten weghalen in het ziekenhuis, voorloper van huidkanker,
  ik zit te dubben wat wijsheid is, heb het al een keer uitgesteld, ik ga ze maar eens bellen, misschien willen ze me nu helemaal niet helpen.

  lastig!

 • Offline

  Dank je wel voor je reactie Voormalig community-lid . Wat goed dat je begrip hebt voor de situatie en accepteert dat de GGZ die je nodig hebt even op zich moet laten wachten vanwege het coronavirus.

  Je geeft wel aan dat je momenteel een uitdaging hebt omdat niet alleen de GGZ die je nodig hebt is uitgesteld, maar dat ook de overige structuur biedende bezigheden door het coronavirus nu zijn weggevallen. het mag dan wel geen levensbedreigende situatie zijn, maar ik kan mij voorstellen dat het wel extra moeilijk voor je is.

  Ik las in eerdere reacties op een blog over online GGZ op de community, dat je niet zo positief aankeek tegen online GGZ. Je gaf ook aan dat je door het coronavirus nu noodgedwongen toch voor online GGZ hebt gekozen en er aardig mee uit de voeten kan. Dat is goed om te lezen.

  Naast je eigen zorgen, begrijp ik goed dat er grotere zorgen zijn over de gezondheid van jouw vrouw nadat er vorig jaar een gedeelte van haar long is verwijderd. Vervelend dat de controle nu even op zich laat wachten vanwege het coronavirus.

  En , ik kan mij goed voorstellen dat je je zorgen maakt over de plekken op je wang. Ik zou er niet vanzelfsprekend vanuit gaan dat je hiermee niet in het ziekenhuis terecht kan. Ik denk dat het verstandig is om in ieder geval contact op te nemen met je huisarts. Die kan het best beoordelen wanneer er actie moet worden ondernomen.

  Dat geldt ook voor jullie Eric als er twijfel ontstaat over de gezondheid van jouw vrouw als er tussentijds klachten ontstaan. Bel de huisarts...doen hoor!

  Wat door specialisten en huisartsen op dit moment in ieder geval wordt benadrukt is om geen zorg te mijden.

  Eric, ik ben heel benieuwd of je in de tussentijd de online GGZ die je krijgt al positiever bent gaan ervaren, blijf je via het blog over online GGZ je ervaringen delen? en Cloris, ik ben heel benieuwd hoe het verder afloopt, houd je ons op de hoogte?

  Cloris, Eric en zijn vrouw, ik wens jullie veel sterkte.

 • Voormalig community-lid
  Voormalig community-lid

    wat een liefdevolle reactie. Dank je wel.

 • Offline

  Ik stel de zorg niet uit. De fysiozorg die ik normaal ontvang wordt voor mij uitgesteld. Door de pijn die hierdoor ontstaat is er medicatie gestart maar dit is natuurlijk niet ideaal. Ik sluit niet uit dat dat door het uitstellen van bepaalde zorg er straks een grotere en langere zorgvraag ontstaat.

  Ik ben niet bij ZK verzekerd maar hoe gaat Zilverenkruis om met het feit dat er straks misschien bij mensen lichamelijke ongemakken zijn en daardoor er een dubbele prestatie nodig is bij de fysio?

 • Offline

  , ik ben niet duidelijk merk ik,

  de plekken zijn in het ziekenhuis al bekeken en slecht bevonden, ik heb alleen geen zin om voor behandeling te gaan, het is afwegen, coronarisico of doorgroeien van tumor, brrr!

 • Offline

   uitgesteld maar de afspraak bij de huisarts is door de huisarts afgezegd, een maand geleden. Tot nu toe nog niets gehoord.

 • Offline

  , wat vervelend om te lezen dat de benodigde fysiotherapie is uitgesteld vanwege het coronavirus. Zeker als ik lees dat het uitstel zoveel pijn oplevert dat hiervoor medicatie noodzakelijk is.
  Net als jij hoop ik niet dat door het uitstel van de zorgvraag een grotere zorgvraag zal ontstaan. Mocht dit wel zo zijn en er blijkt een dubbele prestatie nodig te zijn van de fysiotherapeut, dan heb ik niet direct het antwoord op je vraag wat Zilveren Kruis in deze situatie doet. Ik ga het wel voor je uitzoeken Jesse. Ik kom hier later op terug.

  , excuus dat ik je verkeerd heb begrepen. Ik maak uit je berichtje op dat je het idee hebt te moeten kiezen tussen twee kwaden. Ik zou graag van je willen weten waarom je bang bent het coronavirus op te lopen in het ziekenhuis? coronapatienten worden vaak op een andere afdeling geholpen. Artsen komen daarom niet altijd met andere afdelingen in contact. Ik vermoed dat het ziekenhuis het daarom verantwoord vindt om jouw afspraak door te laten gaan. Misschien kan je nog eens contact opnemen met de huisarts of de poli van het ziekenhuis En kan hij of zij je zorgen wegnemen?

  ,  begrijp ik dat je zorg is uitgesteld omdat de huisarts je afspraak heeft afgezegd? Welke afspraak over de voortgang van je zorg heb je gemaakt met de huisarts? Neemt hij/zij contact op met jou voor een consult, of is het de bedoeling dat jezelf af en toe informeert of je al terecht kan voor een (online) afspraak? Heb je een onzeker gevoel over de situatie, voel je dan niet bezwaard om nog eens contact op te nemen met de huisarts.

 • Offline

  Toch maar een afspraak gemaakt,

  overmorgen ga ik voor behandeling, ik vind dat opereren  niet direct coroneus gevaarlijk, wat me zorgen baart is de reis en de mensen die je overal tegenkomt, ook in de lange ziekenhuisgangen.

 • Offline

  Hallo  ,

  Ik kan mij heel goed voorstellen dat je het in deze tijd extra spannend vind om het ziekenhuis te bezoeken. Laten we er vanuit gaan dat het ziekenhuis er alles aan doet om besmeting te voorkomen.

  Ik wens je heel veel sterkte donderdag in het ziekenhuis.