Vragen over de coronatest

Lieve mensen,

Ik heb gezocht en gevonden, de handleiding en gebruiksaanwijzing van de CDC voor het testen. De beperkingen van de test geven aan dat de test in lekenogen niet geschikt is om deze test ook werkelijk te gebruiken om een virus specifiek te detecteren.

Hierbij komt dat ik met al mijn medische kennis, college's op afstand heb bijgewoond waarbij een professor uitlegt, waarom deze test niet zou werken.


Het kan toch niet zo zijn, dat als een WHO een niet evidend based test inzet, dat we daar met ruim 3 miljard mensen van afhankelijk zijn. Een test die meer fout dan goed test.

Kan iemand mij vertellen of wat in de CDC handleiding staat waar is (kijk dan vooral naar de inleiding en pagina 36)?

Kan iemand mij vertellen of er andere en betere testen, gevalideerd om het specifieke virus te detecteren in omloop zijn?

  • Hoi Anja,

    Goed om je hier weer terug te zien! Een aantal weken geleden plaatste je ook een bericht over testen. Toen ging het over de inzet van anti lichamen tegen corona.

    Ik lees in je bericht dat je door het onderzoek, jouw eigen medische kennis en het volgen van college's nu je twijfels hebt bij de testen die momenteel worden afgenomen. Persoonlijk denk ik dat er op het moment ontzettend veel onderzoek wordt gedaan naar het virus, naar de testen en resultaten hiervan. Het lijkt mij niet dat er enkel op basis van dit onderzoek kan worden geconcludeerd dat de testen niet werken. 

    De vragen die je stelt zijn denk ik ontzettend lastig te beantwoorden. Als Zilveren Kruis zijnde kunnen wij geen antwoord geven op jouw vragen. Mogelijk dat er een van de communityleden is die zo diep in de materie zit, dat hij of zij antwoord kan geven op jouw vragen.