Ik deed de workshop: ‘Grip op coronastress’

Ik durf best te zeggen dat ik mij af en toe zorgen maak door de coronacrisis. Bijvoorbeeld over de gezondheid van mijn familie en hoe lang dit allemaal nog gaat duren. Heb jij daar ook last van? Probeer dan eens de online workshop 'Grip op coronastress'. Het zette mij in elk geval aan het denken.

Vragenlijst
De workshop startte met het beantwoorden van vragen over hoe ik mij voel, en hoe het gaat met thuiswerken en mijn sociale contacten. Daarna doorliep ik een aantal oefeningen.

afb1.png


1 - 'Hoe gaat het met je?'
De eerste paar weken van de crisis voelde ik mij een stuk minder goed dan nu. Ik was zelf al een aantal weken verkouden. Dan ga je toch denken: heb ik het coronavirus ergens opgelopen? Dat maakte mij onrustig.

In de workshop leerde ik om meer stil te staan bij mijn gedachten en wat ik nodig heb om mij beter te voelen. Het hielp om dit op te schrijven.

afb2.png

2 - 'Positiviteit'
Niet meer even snel naar de supermarkt om wat lekkers te halen voor lunch, niet afspreken met vrienden op een terras in de zon en nadenken bij alles wat ik buitenshuis aanraak met mijn handen. Negatieve gedachtes liggen bij mij best snel op de loer wanneer ik niet kan doen wat voorheen heel normaal was.

De workshop wees mij erop dat het hebben van negatieve gedachten vaak niet terecht is. Door de nadruk te leggen op wat wel kan en wat ik waardeer, veranderde ik mijn manier van denken. Ik waardeer het bijvoorbeeld enorm dat wij in Nederland nog naar buiten kunnen voor een wandeling.

afb3.png


3 - 'Thuiswerken of studeren'

Voor de crisis werkte ik één dag in de week thuis. Nu werk ik de hele week thuis en dit gaat mij goed af. Wel merk ik dat het makkelijker is om taken uit te stellen.

Om te voorkomen dat ik taken uitstel, leerde de workshop mij om een to-do lijstje te maken. Ik kan mij hierdoor beter focussen.

afb4.png


4 - 'Samen doen'

Als iedereen zich goed aan de maatregelen houdt, zijn we hopelijk sneller van het virus af. Het irriteert mij daarom soms als mensen zich niet aan de regels houden.

Misschien doe ik er beter aan om wat langer stil te staan bij het gedrag van anderen, ontdekte ik in de workshop. Waarom gedraagt iemand zich zo? En heb ik er überhaupt invloed op?

afb5.png

Het leek mij allemaal zo vanzelfsprekend: positief denken, plannen en stilstaan bij gedachten. Toch heeft deze workshop mij geholpen. Herken jij je in de punten die ik beschrijf? Ik ben benieuwd!

Bovenliggend Reageren Onderliggend
Geen gegevens