Polisvoorwaarden Buitenland en COVID

Beste Zilverenkruis,

In polisvoorwaarden buitenland voor ZK geldt bij ZK NIET artikel 10, lid 7.  Bij ZK heb je daar een aanvullende verzekering voor nodig. ( al kan dat met de plusmodule voor een paar euro, maar je moet dus aantoonbaar Nederland bezoeken binnen 365 dagen).

Wat is de situatie ten aanzien van de verzekering als je door COVID de 365 wordt overschreden?

Manfred van Veghel

 • Goedemorgen Manfred,

  Leuk dat je je vraag op onze community stelt!

  Een goede vraag, waar ik zo 1 2 3 niet direct een antwoord op heb. Ik schakel daarom wat collega's in om dit voor me uit te zoeken. Zodra ik een reactie heb, kom ik er hier bij je op terug.

  Groetjes, Laura

 • Hallo Manfred, ik begrijp niet welke polisvoorwaarden je bedoelt. Kun je dit nader preciseren en eventueel een link naar die polisvoorwaarden toevoegen? 
  Ik heb de polisvoorwaarden 2021 erbij gepakt en ik vermoed dat je het hebt over een vergoeding van de aanvullende verzekering, namelijk artikel D4 “zorg in het buitenland” op pagina 68 van de polisvoorwaarden 2021. Klopt dat? 
  Het gaat daar om een aanvulling van de vergoeding die je standaard krijgt via de basisverzekering. Het werkt zo: als de rekening hoger is dan het nederlandse tarief, dan wordt toch de hele rekening vergoed. Daar zit inderdaad een maximum van 365 dagen verblijf op. Maar let op: er zijn nog al wat beperkingen! Zie de onderstrepingen.